Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi, Litvanya Büyükelçisi ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Daimi Temsilcisi Anton Korineviç, 28 Ağustos 2020 tarihinde Litvanya’nın Kıyiv Büyükelçisi Valdemaras Sarapinas ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2020 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2020 18:14
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Daimi Temsilcisi Anton Korineviç, 28 Ağustos 2020 tarihinde Litvanya’nın Kıyiv Büyükelçisi Valdemaras Sarapinas ile bir araya geldi. Görüşme sırasında Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da insan haklarının ihlali ve Rusya’ya karşı yaptırımların arttırılması başlıkları gündemdeydi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Daimi Temsilciliğinin basın servisinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Görüşme sırasında,  işgal edilen Kırım’daki insan hakları ihlalleri, Kırım ve Karadeniz bölgesinin silahlandırılması sorunları, yarımadanın Rus vatandaşları tarafından sömürgeleştirilmesi, çocuk haklarının ihlal edilmesi,  Kırımlı gençlerin yasa dışı şekilde Rus ordusuna zorunlu askerliğe çağrılması, çevreye verilen zarar, Ukrayna Kilisesine uygulanan baskı ve yerli Kırım Tatar halkının haklarının ihlali gibi konular ele alındı. " diye kaydedildi.

Ayrıca görüşme sırasında konuşulan önemli konulardan yaptırımlar rejiminin, Ukrayna’nın ortaklarının yaptırımları arttırmaya devam etmesi ve 2014 yılında BM Genel Kurulu’nun “Ukrayna’nın Toprak Bütünlüğü” başlıklı kararına göre Kırım’ın işgalini tanımama politikasını sürdürme olduğu da vurgulandı.

 ÖZGÜRLÜKLERİN KISITLANMASI DA KONUŞULDU

Bunun dışında görüşme sırasında taraflar, işgalci yetkililer tarafından Kırımlıların hareket özgürlüğünün kısıtlanması konusuna da yer verildi.

Görüşmeye Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Daimi Temsilcisi Yardımcıları Tamila Taşeva ile Darya Sviridova ve Litvanya’nın Kıyiv Büyükelçisinin danışmanları Tomas Sikorskis ile Tadas Valnonis'in de katıldığı bildirildi.

Daha önce Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Anton Korınevıç ve yardımcıları Tamila Taşeva ile Darya Sviridova, Avustralya’nın Kıyiv Büyükelçisi Melissa O’Rourke ile bir araya geldi.