Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2022 02:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2022 02:19
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Görüşmede Rusya’nın, Ukrayna doğusundaki sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin “bağımsızlığını” tanıma kararı ele alınacak.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın bu gece Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşeceği bildirildi. Zelenskıy’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Ukrayna  Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısından sonra mevcut durumu Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile görüştük. En kısa zamanda bir açıklama yapacağız, ardından da Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yapacağız." diye belirtildi.

ERDOĞANDAN ARABULUCULUK TEKLİFİ

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırgan politikaları ve Ukrayna sınırlarında artırdığı askeri hareketliliği nedeniyle Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında arabuluculuk yapabileceklerini açıklamıştı.

RUSYA, DONBAS’TAKİ SÖZDE CUMHURİYETLERİ TANIDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna doğusunda Rusya destekli ayrılıkçılar tarafından yasa dışı olarak oluşturulan sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin “bağımsızlığını” tanıyan kararları, 21 Şubat 2022 tarihinde imzaladı. Kararlarda, Rusya Savunma Bakanlığına, sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti’nde “barışı sağlama” adı altında Donbas’a girme talimatı verildi.