Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'den Johnson'a: Önümüzdeki 24 saat çok önemli

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'den Johnson'a: Önümüzdeki 24 saat çok önemli

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2022 04:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2022 04:35
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Cumhurbaşkanı Johnson'a gelen 24 saatin Ukrayna için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'la yaptığı telefon görüşmesinde, önlerindeki 24 saatin Ukrayna için çok önemli bir süre olduğunu kaydetti. Başbakan Johnson, Zelenskıy ile telefon görüşmesinde, Rus işgali sonrası Ukrayna halkının cesaretini ve Zelenskıy'ın süreci başarılı bir şekilde yönettiğini kaydetti.

"LİDERLER, YAKIN TEMASTA KALMAYA DEVAM ETME KONUSUNDA ANLAŞTI"

Birleşik Krallık'tan yapılan açıklamada, Johnson'ın, Ukrayna halkının direnişinin kahramanca olduğunu da belirttiği dile getirildi. Açıklamada, "Zelenskıy, önümüzdeki 24 saatin Ukrayna için çok önemli bir süre olduğuna inandığını söyledi ve Johnson, İngiltere ve müttefiklerinin Ukrayna'ya verdiği savunma yardımının temin edilmesine yardımcı olmak için elinden geleni yapacağını söyledi. Liderler, yakın temasta kalmaya devam etme konusunda anlaştı ve Johnson, İngiltere'nin, Ukrayna'nın egemenliğine olan sarsılmaz desteğini yineledi." denildi.