Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'den derhal AB'ye katılım çağrısı

a Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna'nın özel prosedür kapsamında AB'ye derhal katılım istediklerini açıkladı. Zelenskıy ayrıca Son 4 günde 16 çocuğun hayatını kaybettiğini ve 45'inin de yaralandığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2022 20:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2022 20:18
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna'nın özel prosedür kapsamında AB'ye derhal katılımını istediklerini açıkladı. Batılı ortaklarına Ukrayna'ya verdikleri destekler için teşekkür eden fakat hedeflerinin tüm Avrupalılarla eşit şartlarda bir arada olmak olduğunu belirten Zelenskıy, ayrıca son 4 günde 16 çocuğun hayatını kaybettiğini ve 45'inin de yaralandığını kaydetti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Avrupa Birliği'ne (AB), yeni özel prosedür kapsamında Ukrayna'nın derhal katılımı için çağrıda bulunduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ulusa sesleniş konuşmasında, Batılı ortaklarına Ukrayna'ya verdikleri destekler için teşekkür etti, fakat hedeflerinin tüm Avrupalılarla eşit şartlarda bir arada olmak olduğunu belirtti.

AB'YE ÖZEL PROSEDÜRLER DERHAL KATILIM ÇAĞRISI

AB'ye üye olmayı hakkettiklerini ve bunun mümkün olacağına inandığını vurgulayan Zelenskıy, "Avrupa Birliği'ne, yeni özel prosedür kapsamında Ukrayna'nın derhal katılımı için çağrıda bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

"TÜM UKRAYNALI SAVAŞÇI OLDU, ZAFER KAZANACAĞIZ"

Zelenskıy, artık tüm Ukraynalıların birer savaşçı olduğunu, herkesin vatan için sorumluluk taşıdığını ifade ederek, zaferi kazanacaklarından emin olduğunu vurguladı.

SAVAŞMAK İSTEYEN MAHKUMLARA SUÇLARINI TELAFİ ETME FIRSATI

İmkanı olan herkesin Rusya'nın saldırısına karşı savaşa katılması gerektiğinin altına çizen Zelenskıy, "Bu nedenle ahlaki açıdan kolay olmayan ancak savunmamız açısından faydalı bir karar verildi. Savaş tecrübesi olan Ukraynalı mahkumlar serbest bırakılacak ve savaşın en sıcak noktalarında suçlarını telafi edebilecekler" ifadesini kullandı.

"RUS ASKERLERİ, SİLAH BIRAKIN, HAYATINIZ KURTARIN"

Zelenskıy, Ukrayna'ya yönelik saldırı saflarında yer alan Rus askerlere ise "Silahlarınızı bırakın ve gidin. Komutanlarınıza, propagandacılarınıza inanmayın. Sadece hayatınızı kurtarın" şeklinde seslendi.

16 ÇOCUK ÖLDÜ, 45'İ YARALANDI, 4500 RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna Cumhurbaşkanı "Son 4 günde 16 çocuk öldürüldü, 45'i yaralandı. Şu ana kadar 4500 Rus askeri öldürüldü" dedi.