Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, BM’yi Kırım Platformuna katılmaya davet etti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, BM’yi Kırım Platformuna katılmaya davet etti

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2020 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2020 11:52
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, BM üye ülkelerini, Kırım’ın işgalden kurtarılmasına yönelik çabaları birleştirmek için kurulacak Kırım Platformuna katılmaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 23 Eylül 2020 tarihinde BM 75. Genel Kuruluna video konferans yoluyla seslendi. Uluslararası Kırım Platformu planını BM'de sunan Zelenskıy, uluslararası ortakları, Kırım'ın işgalden kurtarılmasına yönelik çabaları birleştirmek için söz konusu girişime katılmaya çağırdı.

KIRIM'DAKİ İŞGALİ SONLANDIRMAK İÇİN KURULACAK OLAN KIRIM PLATFORMU

Rus işgali altındaki Kırım’da insan haklarının ağır bir şekilde ihlal edildiğini, Kırım Tatarları ve Ukrainlerin baskılara uğradığını belirten Ukrayna Cumhurbaşkanı, "Dostlarımızı, Kırımlıların haklarını korumaya ve yarımadayı işgalden kurtarmaya yönelik ortak faaliyetlerimizi birleştirmek için Uluslararası Kırım Platformu’nun oluşturulmasına katılmaya davet ediyorum." dedi.

"TEK ÇÖZÜM KIRIM VE DONBAS'IN İŞGALDEN KURTARILMASI"

Bununla birlikte Zelenskıy yaptığı konuşmada, bu yıl sonuna kadar BM Genel Kurulunda incelenecek yenilenmiş "Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol’deki (Ukrayna) İnsan Hakları Durumu" karar tasarısına destek verme çağrısında bulundu.

Kırım ve Donbas konularının her zamanda gündemde kalması gerektiğini vurgulayan Zelenskıy, "Avrupa'nın merkezindeki yara kanamaya devam ettikçe tüm dünya acıyı hissedecek. Tek çözüm Kırım ve Donbas’ın işgalden kurtarılması." diye vurguladı.