Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Bizim için yaptırımların saldırıdan sonra değil öncesinde uygulanması önemlidir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, AB’yi Rusya'nın Ukrayna’ya saldırmasını beklemeden yaptırım uygulamaya davet etti

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2021 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2021 10:50
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Avrupa Birliği'nin (AB), Rusya'nın Ukrayna’ya saldırmasını beklemeden yaptırım uygulaması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, “Saldırıdan sonra uygulanacak olan yaptırımlar açıkçası artık kimsenin ilgisini çekmiyor” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Brüksel'de, dün düzenlenen AB-Doğu Ortaklığı Zirvesi sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ukrayna’ya yönelik muhtemel saldırı düzenlendikten sonra AB’nin Rusya’ya karşı yaptırım uygulanmasının hiç bir öneminin olmayacağını belirten Zelenskıy, “Bazı liderler tepki formatını uygulamayı öneriyor… Yani Rusya'nın olası bir saldırısının ardından güçlü bir yaptırım politikası uygulama şeklinde. Bana göre, biz Avrupalı mevkidaşlarımıza, saldırıdan sonra uygulanacak olan yaptırımların açıkçası artık kimsenin ilgisini çekmediğini anlatmayı başardık. Devletimiz, muhtemel saldırıdan önce uygulanacak güçlü yaptırım politikası ilgilendiriyor, bana göre bu şekilde saldırı engellenebilir. Bu tür önleyici önlemler, Ukrayna doğusunda sekiz yıldır devam eden askeri çatışmayı gerçekten durdurabilir.” ifadeleri kullandı.

"BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ ÖNLEMLER ALMAYA HAZIRIZ”

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosunun Strazburg’daki Genel Kurul oturumunda yaptığı konuşmada Rusya’ya yönelik yaptırımları artırmaya hazır olduklarını belirterek, “Rusya için ciddi sonuçları olan, benzeri görülmemiş ek önlemler almaya hazırız. Ama hepsinden önemlisi, Rusya’yı gerilimi düşürmeye, diplomasi kanalını seçmeye ve uluslararası taahhütlerine uymaya çağırıyorum.” dedi.