Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, BAE'ye ziyaret düzenledi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, BAE'ye ziyaret düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2021 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2021 16:33
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) resmi ziyaret düzenledi. Ziyaret sırasında iki ülke arasında bir dizi anlaşma imzalandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy 14-15 Şubat 2021 tarihleri arasında resmi ziyaret kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri’ne geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada, ziyaretin birinci gününde iki ülke arasında bir dizi anlaşmanın imzalandığı bildirildi. 

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ'NDE

Açıklamaya göre, taraflar Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu ile BAE Eğemen Vakfı Mubadala arasında bir mutabakat anlaşması imzaladı. Anlaşmanın, gelecek vaat eden yatırım projelerinin geliştirilmesindeki işbirliğini derinleştirmesini ve BAE’nin Ukrayna'daki devlet mülkiyetinin özelleştirme programına katılımını hedeflediği belirtildi.

Bununla birlikte, Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, INTELMAX Management Consulting şirketiyle mutabakat zaptı imzaladı. İlgili anlaşma, daha fazla güvenlik ve şeffaflık sağlayan Fantom blok zincirine dayalı fikri mülkiyet alışveriş platformunun oluşturulması için iş birliğinin kurulmasını öngörüyor.

Tarafların ayrıca savunma, tarım alanında anlaşmalar imzaladığı ifade edildi. Savunma alanına dair yapılan görüşmeler çerçevesinde tarafların Ukrayna dışında ortak fabrika kurma olasılığını görüştüğü belirtildi.