Ukrayna Büyükelçisi Vasıl Bodnar: Baykar Teknoloji, Ukrayna'da fabrika inşa etmek için arsa satın aldı

Ukrayna Büyükelçisi Vasıl Bodnar: Baykar Teknoloji, Ukrayna'da fabrika inşa etmek için arsa satın aldı

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2022 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2022 18:49
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Türk şirketi Baykar Teknoloji'nin Bayraktar TB2 SİHA’ları üretecek bir fabrikanın inşası için Ukrayna'da bir arsa satın aldığını bildirerek, “Fabrikanın projesini de geliştirdiler ve onu sonuna kadar hayata geçirmeyi planlıyorlar” dedi.

Kıyiv ile Ankara arasında, Bayraktar TB2 SİHA’ların üretimi için Ukrayna’da bir fabrikanın inşa edilmesini öngören anlaşma, Şubat 2022’de imzalandı. RBK-Ukrayna Haber Ajansına konuşan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna Bakanlar Kurulunun bir hafta önce ilgili anlaşmayı onayladığını ve oylamaya çıkarılması için parlamentoya sunulduğunu aktardı. 

"TESİSTE ÜRETİLECEK MODELLERDE UKRAYNA ÜRETİMİ BİLEŞENLER KULLANILACAK"

Bayraktar TB2 SİHA ve Akıncı TİHA’nın geliştiricisi Baykar Teknoloji’nin Ukrayna'da bir arsa satın aldığını bildirerek, “Fabrikanın projesini de geliştirdiler ve onu sonuna kadar hayata geçirmeyi planlıyorlar, çünkü bu üretimi Ukrayna'da yapmak şirket sahiplerinin kişisel bir taahhüdüydü. Ve o sadece siyasi değil aynı zamanda pratiktir. Bu tesiste üretilecek modellerin önemli bir kısmı Ukrayna üretiminin bileşenlerine sahip olacaktır” dedi.

"SAVAŞA RAĞMEN UKRAYNA ÜRETİCİLERİ YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRİYOR"

Hem savaştan önce hem de şu anda savunma teknolojileri alanındaki işbirliğinin iki ülke arasındaki ilişkilerin itici güçlerinden biri olduğunu belirten Büyükelçi Bodnar, “Savaşa rağmen şirketlerimiz yükümlülüklerini yerine getiriyor. Belki daha önce planlanan hacimlerde değil ama işlerini durdurmuyorlar ve bu, ilk önce bizim, Türk tarafını savunması için gerekli olan şeylerin teminindeki sorunlarıyla baş başa bırakmayan, sorumlu bir ortak olduğumuzu gösteriyor.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Şubat  2022’de Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e düzenlediği ziyaret sırasında; Bayraktar TB2 SİHA’larının üretimi için Ukrayna’da bir fabrikanın inşa edilmesini öngören anlaşma imzalanmıştı.