Ukrayna Başbakan Yardımcısı: Türkiye, Kırım Tatarları için konut inşası projesini başlatmaya hazır

Ukrayna Başbakan Yardımcısı: Türkiye, Kırım Tatarları için konut inşası projesini başlatmaya hazır

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2021 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2021 11:58
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Ukrayna’nın Geçici İşgal Altındaki Topraklarının Yeniden Entegrasyonu Bakanı Irına Vereşçuk, Türkiye ve Ukrayna liderlerinin inisiyatifiyle başlatılan Kırım Tatarları için 500 konut inşası projesi konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan, Herson ve Mıkolayiv’deki konutların inşaatının Şubat 2022’de başlayacağını bildirdi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Ukrayna’nın Geçici İşgal Altındaki Topraklarının Yeniden Entegrasyonu Bakanı Irına Vereşçuk, Türkiye’nin desteği ile Ukrayna’nın farklı bölgelerinde Kırım Tatar iç sığınmacıları için konut inşa etme projesinin bir kısmının Şubat 2022’de başlatılacağını ifade etti. Krım.Realii radyosunda konuşan Vereşçuk, “Herson 200 konutun inşaatı için arazi sağladı. Mıkolayiv’de de arazi sağlandı. Kıyiv yönetimi, henüz iç sığınmacılar için arazi bulamadı ve bu konuyu tamamen görmezden geliyor. Türkiye başlamaya hazır. Gelecek yıl şubat ayında Erdoğan'ın temel atma törenine katılımıyla inşaatın başlayacağını umuyorum.” diye konuştu.

KIRIM TATARLARINA 500 KONUT PROJESİNE ONAY

Nisan 2021’de gerçekleştirilen Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’nda, “Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ile Ukrayna Hükumeti Arasında Kırım Tatar Halkının Temsilcileri ve Ukrayna Vatandaşlarının Yararlanıcı Kategorileri İçin Konut Yapımı Alanında İşbirliğine Dair Çerçeve Anlaşması” imzalandı. Anlaşmaya göre, inşa edilen 500 daireden 450’sinin Kırım Tatarlarına, geri kalan dairelerin ise ülke içinde yerinden edilmiş kişilere ve terörle mücadele operasyonuna katılanlara teslim edilecek.Ukrayna Parlamentosu, Ukrayna ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan Kırım Tatarları için konut anlaşmasını Temmuz 2021’de onayladı.