Ukrayna Başbakan Yardımcısı Oleg Uruskıy, Kadırov ile yan yana çekilen görüntüleri ile ilgili açıklama yaptı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen Uluslararası Savunma Fuarı IDEX 2021’de Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov ile aynı karede görüntülenen Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Stratejik Endüstriler Bakanı Oleg Uruskıy’den (Oleh Urusky) açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı, ulusal heyet başkanlarının törene katılma sırasının alfabetik sıraya göre ayarlandığını ve Kadırov ile bu yüzden yan yana geldiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2021 20:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2021 20:01
https://www.qha.com.tr/

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen Uluslararası Savunma Fuarı IDEX 2021’de Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov ile aynı karede görüntülenen Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Stratejik Endüstriler Bakanı Oleg Uruskıy’den (Oleh Urusky) açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı, ulusal heyet başkanlarının törene katılma sırasının alfabetik sıraya göre ayarlandığını ve Kadırov ile bu yüzden yan yana geldiğini bildirdi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Stratejik Endüstriler Bakanı Oleg Uruskıy konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen Uluslararası Savunma Fuarı IDEX 2021'in açılış törenine katılan misafirlerin alfabetik sıraya göre yerleştirildiğini aktardı.

UKRAYNA BAŞBAKAN YARDIMCISI: KABUL EDİLEMEZ

Bugün gerçekleşen tören sırasında Kadırov ile hiç bir şekilde iletişime geçmediğini vurgulayan Uruskıy, Ukrayna heyetinin, yetkilileri bu konuda uyardığını ifade etti. Başbakan Yardımcısı Uruskıy, bu tür durumların gelecekte kabul edilemez olduğunu bildirdi. Öte yandan, Ukrayna Başbakan Yardımcısı, "Kadırov ile iletişime geçmedim... Ama ne saldırgan ülkenin ne de başka bir ülkenin temsilcilerinden irkilmenin gerektiğini düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Stratejik Endüstriler Bakanı Oleg Uruskıy, Rusya’ya bağlı Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov ile aynı karede görüntülendiğini bildirilmişti.