Ukrayna Bağımsızlık Günü: Kıyiv’de Savunucular Yürüyüşü düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2020 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2020 13:13
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Bağımsızlık Günü etkinlikleri kapsamında başkent Kıyiv’de 24 Ağustos 2020 tarihinde Savunucular Yürüyüşü etkinliği yapıldı.

Ukrayna’daki gazi örgütleri, iki yıldır Bağımsızlık Günü dolayısıyla Savunucular Yürüyüşü etkinliğini düzenliyor. Bu sene düzenlenen Savunucular Yürüyüşü ve Gaziler Yürüyüşü, insanların en büyük katılımı gerçekleştirdiği etkinlikler oldu.

Kıyiv’in Taras Şevçenko Parkından başlayan yürüyüşe, 2014 Euromeydan Olaylarında ve Donbas çatışmalarında hayatını kaybedenlerin akrabaları, Donbas savaşı gazileri, aktivistler, siyasetçiler katıldı.

Yürüyüşün başında Semavi Yüz Kahramanları, Donbas savaşında hayatını kaybeden Ukraynalı askerlerin akrabaları ve gaziler yürüdü. 

Yürüyüşe katılanlar, Ukrayna bayrağı, Semavi Yüz Kahramanı ve Donbas’ta hayatını kaybedenlerin fotoğrafını taşıdı.

Yürüyüşe katılmak için Ukrayna’nın çeşitli yerlerinden insanlar geldi.

Yaklaşık dört saat devam eden yürüyüş, 2020 yılında Ukrayna Bağımsızlık Günü’nde düzenlenen en büyük halk kutlaması oldu. Yürüyüşe binlerce insan katıldı.

Polisin açıklamasına göre, Kıyiv’de yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla düzenlenen kutlama etkinlikleri sakin geçti.

Yürüyüş apolitik bir etkinlik olarak ilan edilmişti bu yüzden herhangi bir parti sembolünün kullanılması yasaklanmıştı.

Ukrayna Milli Marşının topluca söylenmesiyle etkinlik sona erdi.

UKRAYNA BAĞIMSIZLIK GÜNÜ

Ukrayna, bugün 24 Ağustos 2020 tarihinde bağımsızlığının 29. yılını kutluyor. Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Parlamentosu 24 Ağustos 1991 tarihinde, Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan eden belgeyi kabul etti ve 1 Aralık 1991 tarihinde düzenlenen referandumda Ukraynalıların yüzde 90’ı Ukrayna’nın bağımsızlığı için oy verdi.Ukrayna, 2014 yılından beri Bağımsızlık Gününü Rus işgali şartlarında kutluyor. Mart 2014’te Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’ni işgal eden Rusya bir kaç ay sonra Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçılara destek vererek Donbas bölgesinde savaş başlattı.