Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kırılo Budanov: İşgalcilerin bütün planlarını çok iyi biliyoruz

Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kırılo Budanov: İşgalcilerin bütün planlarını çok iyi biliyoruz

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2022 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2022 16:38
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Müdürü, Tuğgeneral Kırılo Budanov, işgalci Rus birliklerinin daha önce hiç yaşamadıkları korkunç kayıplar verdiğini dile getirdi. Budanov, Putin'in ülkesinde itibarını kaybederken Rusya Savunma Bakanı Şoygu’nun bazı emirlerinin işgalci ordu komutanları tarafından uygulanmadığını dile getirdi. Tuğgeneral Budanov, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik ne tür bir plan izlediğine dikkat çekerek, “Planlarının neredeyse tamamını biliyoruz.” dedi.

Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı, Tuğgeneral Kırılo Budanov, dün yaptığı açıklamada, Rusya’nın işgal altında bulunan Kırım ve Donetsk ile Lugansk bölgelerinde seferberlik başlattığını bildirmişti. Ayrıca Ukrayna’ya göndermek üzere  ülkenin her yerinden asker topladığını vurgulamıştı. Öte yandan, Rus ordusunda, saldırıya devam etmek için kaynak ve güç eksikliğinin yaşandığı biliniyor. Budanov, işgalci Rus birliklerinin daha önce hiç yaşamadıkları korkunç kayıpları yaşadığını duyurdu.

BUDANOV: UKRAYNA ASKERİ YOLLARLA ELE GEÇİRİLMEZ

Tuğgeneral Kırılo Budanov, “Rusya’nın planlarının neredeyse tamamını biliyoruz. Ukrayna'yı askeri yollarla ele geçirme girişimleri başarısız olacak.” ifadesini kullandı. Ayrıca Budanov, “18 tabur taktik grubu savaş yeteneklerini tamamen kaybetti. Arasından 13 tanesi tamamen yok edildi. İki hafta içinde 31 tabur-taktik grubu muharebe kabiliyetini fiilen kaybetti. Bunlar, Rusların daha önce hiç sahip olmadığı korkunç kayıplar.” dedi.