Üç yeni mutasyon daha ortaya çıktı: Daha bulaşıcı ve daha güçlü!

Koronavirüs vaka ve ölüm sayısı yükseklerde seyreden Brezilya'da koronavirüsün yeni türlerinin keşfedildiği açıklandı. Brezilyalı uzmanların açıklamasına göre, Brezilya’da görülen “P1” tipinden daha bulaşıcı ve güçlü olduğunu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2021 20:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2021 20:22
https://www.qha.com.tr/

Koronavirüs vaka ve ölüm sayısı yükseklerde seyreden Brezilya'da koronavirüsün yeni türlerinin keşfedildiği açıklandı. Brezilyalı uzmanların açıklamasına göre, Brezilya’da görülen “P1” tipinden daha bulaşıcı ve güçlü olduğunu belirtildi.

Koronavirüs vaka ve ölüm sayısı çok yüksek olan Brezilya'da yeni bir tür koronavirüs mutasyonu keşfedildi. Brezilya Sağlık Bilim Kurulu tarafından yapılan araştırmalarda, koronavirüsün mutasyona uğramış 3 ayrı türünün olduğu bildirildi. Uzmanlar, aşılanmış kişilerin aşılanmamış kişilerle etkileşim halinde olması nedeniyle virüsün güçlendiğini ve yeni mutasyonların virüse karşı geliştirilen antikorların etkisiz hale geldiğini belirtti.

DAHA BULAŞICI DAHA GÜÇLÜ

Koronavirüs mutasyonları ile ilgili araştırmalarına devam eden uzmanlar, tespit edilen mutasyon virüslerin ilk defa Brezilya'da görülen mutasyonlu "P1" virüsüne göre daha bulaşıcı ve güçlü olduğunu açıkladı.

VAKALAR ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Brezilya Sağlık Bakanlığının son açıklamalarına göre, son 24 saatte 3 bin 158 kişi hayatını kaybetti. Yaşanan can kaybının, salgının başlangıcından bu yana en yüksek can kaybı olduğu bildirilirken, toplam can kaybının 298 bin 843'e ulaştığı belirtildi. Öte yandan, Brezilya'da toplam vaka sayısı ise 12 milyon 136 bin 615'e ulaştı.