TURKSİD ve EkoAvrasya'dan, görevine yeni başlayan Ticaret Müşaviri Özyurt'a ziyaret

TURKSİD heyeti, Türkiye Cumhuriyeti Kıyiv Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Ahmet Numan Özyurt'u ziyaret etti. Görüşmede, TURKSİD'in projeleri ve üzerinde yeni anlaşma imzalanan Mariupol'deki OSB konuşuldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2021 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2021 17:16
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Ukrayna Romanya Kırım Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TURKSİD) heyeti, görevine başlayan Türkiye Cumhuriyeti Kıyiv Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Ahmet Numan Özyurt'u ziyaret etti. Görüşmede, TURKSİD'in projeleri ve arsa teslimi imzalanan Mariupol'deki Türk organize sanayi bölgesi (OSB) hakkında konuşuldu.

TURKSİD Başkanı İsmet Yüksel ve TURKSİD Yönetim Kurulu üyesi Lenur Mambetov ile EkoAvrasya Ukrayna Derneği Başkanı İsmail Hacıoğlu dün, göreve yeni başlayan Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Ahmet Numan Özyurt'u ziyaret etti.

GÖREVİNE YENİ BAŞLADI

Türkiye Ticaret Bakanlığına bağlı İhracat Genel Müdürlüğünde Dış Ticaret Uzmanı olarak görev yapan Ahmet Numan Özyurt, Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği görevine 9 Mart 2020 tarihinde atandı. Makamı uzun süre boşta olan bu göreve Ahmet Numan Özyurt, atanmış ancak salgın (pandemi) nedeniyle görevine başlayamamıştı.

MARİUPOL'DEKİ OSB KONUŞULDU

Görüşmede, Ukrayna’nın Mariupol kentinde inşa edilmesi planlanan OSB için sağlanan arsaların, Türk yatırımcılara devredilmesini öngören ve anlaşması yakın zaman önce imzalanan proje ile TURKSİD'in diğer projeleri görüşme gündeminin başlıca konuşulan konuları oldu.

İlgili haber: Ukrayna’da Türk iş adamları için yeni yatırım fırsatları

MARİUPOL'DEKİ OSBMariupol kent yönetimi ile Türk yatırımcılar arasında 26 Ağustos 2020 tarihinde Ukrayna’nın Mariupol kentinde inşa edilmesi planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için sağlanan arsaların Türk yatırımcılara devredilmesini öngören bir anlaşma imzalandı.Türkiye Ukrayna Romanya Kırım Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TURKSİD) Ukrayna Başkan vekili ve EkoAvrasya Ukrayna Başkanı iş adamı İsmail Hacıoğlu, "Altı ay sonra ilk fabrika çalışmaya başlayacak." dedi.Anlaşmaya göre, yatırımcılara fabrika kurarak üretime başlama ve istihdam sağlama şartıyla 30 yıllık bir süre için arsaları ücretsiz kiralama hakkı sunuluyor.İNŞAATA BAŞLANACAK ARSALAR BELİRLENDİKırım Haber Ajansına (QHA) bilgi veren TURKSİD (Türkiye Ukrayna Romanya Kırım Sanayici ve İş İnsanları Derneği) Ukrayna Başkan vekili ve EkoAvrasya Ukrayna Başkanı iş adamı İsmail Hacıoğlu, imzalanan anlaşmayla Türk yatırımcıların inşaatına gelecek ay başlayacağı tesislerin yerleşeceği arsaların belirlendiğini aktardı.50 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPILACAKHacıoğlu, OSB’ye 50 milyon dolar yatırım yapılacağını belirterek, "Organize Sanayi Bölgesinin inşaatına toplam 50 milyon dolar yatırılacak. Bölge 12 farklı tesisten oluşacak. Bu zamana kadar tasarım, planlama işleri yapıldı. Altı ay sonra ilk fabrika çalışmaya başlayacak. İlk üretime geçen fabrika benim tekstil fabrikam olacak. Daha sonra asansör üreten fabrika faaliyete geçecek." dedi.İş adamı, Mariupol kentinin mevcut yönetiminin ilgili projenin hayata geçirilmesini aktif bir şekilde desteklediğini kaydetti.UKRAYNA’DA İNŞA EDİLEN İLK SANAYİ BÖLGESİ OLACAKTURKSİD Yönetim Kurulu üyesi Lenur Mambetov, Mariupol Organize Sanayi Bölgesinin Ukrayna’da inşa edilen ilk sanayi bölgesi olacağını belirterek, benzer sanayi bölgelerin Herson, Brovarı ve Ukrayna’nın diğer bölgelerinde inşa edilmesinin planlandığını anlattı.Daha önce, TURKSİD Ukrayna Başkan vekili İsmail Hacıoğlu, Mariupol OSB’de bulunan 11 fabrikadan 10 tanesinin Türk firmaları olacağını açıklamıştı.