Türkmenistan'da babadan oğula iktidar değişimi: Serdar Berdimuhammedov seçimleri kazandı

Türkmenistan'daki yeni Cumhurbaşkanın seçileceği erken seçimi, ülkeyi 15 yıldır yöneten Gurbangulu Berdimuhamedov'un oğlu Serdar Berdimuhamedov kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2022 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2022 12:29
https://www.qha.com.tr/

Türkmenistan'daki geçen hafta sonu yeni Cumhurbaşkanının belirlenmesi için erken seçim yapıldı. Bugün, Türkmenistan Merkez Seçim Komisyonu, resmi seçim sonuçlarını açıkladı. Buna göre seçimleri, ülkeyi 15 yıldır yöneten Gurbangulı Berdimuhamedov'un oğlu Serdar Berdimuhammedov kazandı.

Türkmenistan'da yeni Cumhurbaşkanının seçileceği erken seçimi, görevdeki Cumhurbaşkanı Gurbangulu Berdimuhammedov'un bir süredir yerine hazırladığı oğlu 40 yaşındaki Serdar Berdimuhammedov kazandı. Türkmenistan Merkez Seçim Komisyonu, Serdar Berdimuhammedov'un seçimi yüzde 73 oyla kazandığını açıkladı.

Seçime Serdar Berdimuhammedov'a rakip olarak birçoğu pek tanınmayan sekiz başka aday da katıldı.

Türkmenistan'ı 15 yıldır yöneten 64 yaşındaki Gurbangulı Berdimuhammedov, şubat ayında erken seçim kararı aldığını açıklamış ve genç neslin başa geçmesinin önünü açmak için seçimde aday olmayacağını söylemişti. Kısa süre sonra da oğlu Serdar Berdimuhammedov, iktidardaki parti tarafından aday gösterilmişti.

Türkmenistan'da babadan oğula iktidar değişimi: Serdar Berdimuhammedov seçimleri kazandı BABASI MECLİS BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ SÜRDÜREBİLİR

Türkmenistan'da Cumhurbaşkanlığının yanı sıra meclis başkanlığı koltuklarının da sahibi olan Gurbangulu Berdimuhammedov, görevi bıraktıktan sonra da meclis başkanlığını sürdüreceğinin sinyalini vermişti.