Türkiye-Yunanistan feribot seferleri yeniden başlıyor

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2022 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2022 13:18
https://www.qha.com.tr/

Ege Denizi'nde Kovid-19 nedeniyle ara verilen Türkiye-Yunanistan feribot seferleri yeniden başlıyor. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, seferlerin açılmasıyla 2022 turizm sezonu boyunca deniz turizminde büyük bir canlanma olacağını belirtti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Kovid-19 salgını sebebiyle iki yıldır ara verilmiş olan Türkiye-Yunanistan feribotlarının tekrar sefere çıkacağını duyurdu. Konuya ilişkin yazılı açıklama yayımlayan Öztürk, 7 Şubat 2022 itibariyle kısıtlamaların kaldırıldığını duyurdu.

EGEDEN YUNANİSTAN’A FERİBOT SEFERLERİ NASIL OLACAK?

Ege kıyılarından yapılacak seferleri için; ticari ve özel yat seferleri kapsamında geminin bayrağı veya taşıma kapasitesi ne olursa olsun kırk dokuz yolcuya kadar, Yunanistan Kavala, Midilli, Sakız Adası, Vathi ve Pythagoreio, Samos, Myrina, Limni, Simi, Skala, Patmos, Meis'in yanı sıra Kos ve Rodos limanlarına girişlere izin verildi. Ayrıca feribot ve özel yat kullanacak kişilerin aşılarına bakılmaksızın yolcuların Yunanistan'a girişlerinden 72 saat önce yapılan Pcr testi veya varışlardan 24 saat önce yapılan hızlı testi gösterebilecekleri belirtildi.

DENİZ TURİZMİ 2022’DE CANLANACAK

Bu gelişmenin ardında Yusuf Öztürk, özellikle Yunan adalarındaki esnafın Türk turistlerin yolunu dört gözle beklediğini ifade ederek, "Her iki ülke, yeniden kurulan bu denizyolundan azami derecede faydalanacaktır. Akdeniz’de kruvaziyer turizminin de hareketlendiği bir dönemde feribotlarımızın, ticari ve özel yatlarımızın seferlere başlaması kararı, 2022 turizm sezonunda deniz turizminde büyük bir canlanma yaratacaktır.” dedi.