Türkiye ve Ukrayna arasında havacılık alanında iş birliği protokolü imzalandı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, ile Ukrayna Ulusal Havacılık Üniversitesi arasında eğitim ve araştırma işbirliği yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2021 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2021 17:38
https://www.qha.com.tr/

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile Ukrayna Ulusal Havacılık Üniversitesi arasında eğitim ve araştırma iş birliği yapıldı. İş birliği kapsamında ortak akademik çalışmalar ve araştırma faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) uluslararası işbirliği anlaşmalarına devam ediyor. Akademik anlamda stratejik çalışmalarını sürdüren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Ukrayna Ulusal Havacılık Üniversitesi’nin itki ve aviyonik alanlarında tecrübe ve bilgi birikiminden yararlanmayı hedeflerken, Ukrayna Ulusal Havacılık Üniversitesi’nin akademisyenlerine de havacılık birlikte yeni projeler geliştirme imkanı sağlanacak. Bu iş birliği çerçevesinde, uzun ve kısa dönem akademik eğitimler, yüksek lisans ve doktora programları gerçekleştirilmesi planlanıyor.

TÜRKİYE VE UKRAYNA'DAN HAVACILIK SANAYİ ALANINDA ORTAKLIK

İmzalanan iş birliği hakkında görüşlerini anlatan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

 “Havacılık alanında bilgi paylaşımı için uluslararası çalışmalarımızı artırmaya devam ediyoruz. Akademik çalışmalar başta olmak üzere, mühendislik faaliyetleri kapsamında Ukrayna’nın önde gelen havacılık üniversitesi ile yaptığımız işbirliği şirketimizin akademik anlamda uluslararası proje geliştirme envanterini de güçlü hale getirecek.”