"Türkiye ve KKTC bölgede kendilerine karşı oynanan oyunların farkında"

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD'nin Güney Kıbrıs Kesimi'ne silah ambargosunu kaldırmasına yönelik bir değerlendirmede bulundu. Oktay, gelişmelere ilişkin "Türkiye ve KKTC, bölgede kendilerine karşı oynanan oyunların farkındadır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2020 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2020 11:31
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne silah ambargosunu kaldırmasına yönelik değerlendirmede bulundu. Oktay, gelişmelere ilişkin "Türkiye ve KKTC, bölgede kendilerine karşı oynanan oyunların farkındadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bugün sabaha karşı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne silah ambargosunu kaldırmasını, "Avrupa'nın adada yaptığı hataların ABD tarafından tekrarlanması" olarak değerlendirdi.

"TÜRKİYE OYNANAN OYUNLARI BOZACAK"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

"Bölgede çatışma riskini artıracak bu tür yaklaşımlara karşı Türkiye olarak KKTC'nin ve Kıbrıs Türkü'nün güvenliğini, huzur ve refahını garanti altına alacak adımları atmaya devam edeceğiz. Türkiye ve KKTC, bölgede kendilerine karşı oynanan oyunların farkındadır. Millet olarak kararlılıkla ve kenetlenmiş bir halde bu oyunları birlikte bozacak, geleceğe beraberce yürüyecek, bu oyunların parçası olanları da affetmeyecektir."

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop