Türkiye'nin Doğu Akdeniz hamleleri sonrası Yunanistan silah alımına gidiyor!

Doğu Akdeniz’de çalışmalarını sürdüren Türkiye ile gerilimi sürmekte olan Yunanistan yeni bir hedefe kilitlendi. Yunanistan basını, Atina hükumetinin ülkenin silahlı kuvvetlerini güçlendirmek için 10 milyar avroluk harcama yapmayı planladığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2020 22:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2020 22:08
https://www.qha.com.tr/

Doğu Akdeniz’de sondaj çalışmalarını sürdüren Türkiye ile gerilimin halen devam ettiği Yunanistan yeni bir hedefe kilitlendi. Yunanistan basını, Atina hükumetinin ülkenin silahlı kuvvetlerini güçlendirmek için 10 milyar avroluk harcama yapmayı planladığını açıkladı.

Yunan hükumetinden yetkililer, Eylül ayı başında basına verdikleri demeçlerde, Fransa ve diğer ülkelerle silah alımı için görüşmelerin devam ettiğini, bu konudaki müzakerelerin 10 Eylül 2020'de Korsika Adası'nda gerçekleştirilecek AB üyesi Akdeniz ülkeleri toplantısına kadar tamamlanmasının hedeflendiği aktardı.

YUNANİSTAN BİRÇOK ÜLKE İLE TEMASTA!

Yunanistan Devlet Bakanı Yorgos Gerapetritis katıldığı bir televizyon programında, hükumetin silahlı kuvvetlerini ve silah endüstrisini güçlendirme çabası çerçevesinde birçok ülke ile temas halinde olduğunu söyledi.

Yunan Bakan Gerapetritis, Fransa’dan Rafale uçaklarının alımı için henüz anlaşma olmadığını, bu konudaki görüşmelerin devam ettiğini belirterek hedefin Yunan silahlı kuvvetlerinin modernizasyonu olduğunu kaydetti.

Gerapetritis, Yunanistan'ın iyi komşuluk taraftarı olduğunu ve Türkiye ile olan iletişim kanallarının açık olması gerektiğini söyledi.

"YUNANİSTAN SAVUNMAYA PARA SARF ETMEYE HAZIR"Daha önce Yunan medyasına yansıyan haberlerde yer alan bilgilere göre Atina'nın Paris'ten Rafale savaş uçağı ile Belharra fırkateyn gemisi almak için temaslarını sürdürdüğü biliniyor.Yunanistan Maliye Bakanı Hristos Staikuras da savunma harcamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, silahlı kuvvetleri güçlendirmek için daha fazla para sarf etmeye hazır olduklarını bildirmişti.