Türkiye, Kerkük'teki terör saldırısını kınadı

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2019 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 15:54
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, dün Kerkük'te gerçekleştirilen terör saldırılarını şiddetle kınadığını belirten bir mesaj kaleme aldı.

http://qha.com.tr/haberler/kerkuk-te-teror-saldirisi-3-olu-18-yarali/38511/?fbclid=IwAR0paqw2fgwzbiR7m5SjZ11TvSQZ43Uefs6hXyDME6LPGheLyF7kJnKoqBM

Dışişleri Bakanlığından yayımlanan açıklamada, "Dün (30 Mayıs) Kerkük’te düzenlenen bombalı eylemler nedeniyle hayatını kaybedenlerin ve yaralıların olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir.

Farklı etnik/dini grupların barış içinde birarada yaşama kültürünü hedef alan bu menfur terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Dost ve kardeş Irak halkına başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bu tür hain saldırıların Kerkük halkının barış, huzur ve güven içinde birarada yaşama ve Irak’ın refah ve huzuruna katkı sağlama yönünde sergilediği iradeyi sarsamayacağına olan inancımız tamdır." ifadelerine yer verildi.

İKİ BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İNFİLAK ETTİ

Türkmen bölgesi Kerkük'te dün gece saatlerinde bombalı saldırı girişimi gerçekleşti. Görgü tanıkları peş peşe meydana gelen saldırıların ikisi önceden yerleştirilmiş bomba, ikisinin, ses bombası ve diğer iki patlamanın bomba yüklü araçların infilak etmesi soncu meydana geldiğini bildirdi. Patlama anı bölgede bulunan vatandaşların cep telefonuyla kaydedildi.  Patlamaların bayram öncesi alıverişe çıkan vatandaşların dışarıda olduğu saate denk gelmesi saldırıda daha çok can kaybına yol açtı. Saldırıları henüz kimse üstlenmese de Iraklı yetkililer bu gibi saldırıların arkasında terör örgütü DEAŞ olduğunu söylüyor.