Türkiye ile Kırgızistan arasında vize kolaylığı anlaşması

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye ile Kırgızistan dışişleri bakanlıkları temsilcilerinin 22 Nisan 2019 tarihinde Ankara’da bir araya geldiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 16:23
https://www.qha.com.tr/

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye ile Kırgızistan dışişleri bakanlıkları temsilcilerinin 22 Nisan 2019 tarihinde Ankara’da bir araya geldiği bildirildi.

İki ülke vatandaşlarının karşılıklı seyahatleriyle ilgili meselelerin ele alındığı toplantıya Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Daire Başkanı Almaz İmangaziyev, Başbakanlık Devlet Göç Hizmeti Başkan Vekili Samat Toktobolotov, Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçiliği temsilcileri, T.C. Dışişleri Bakanlığı Göç, İltica ve Vize Genel Müdür Yardımcısı Emine Ece Özbayoğlu Acarsoy, Türkiye İçişleri Bakanlığı, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve T.C. Sağlık Bakanlığı temsilcileri katıldı.

http://qha.com.tr/haberler/kirgizistan-ve-turkiye-arasinda-tarimsal-is-birligi/23106/ ÜCRETLER AZALTILACAK

Görüşmede, iki ülkenin vatandaşlarına vize verilmesi için vekâletname ücretlerinin azaltılması, istihdam için izin verilmesi ve Kırgızistan ve Türkiye vatandaşlarının her iki ülkenin bölgesinde kalma koşulları konusunda anlaşmaya varıldığı da ifade edildi.

http://qha.com.tr/haberler/turkiye-turizm-tecrubesini-kirgizistan-ile-paylasiyor/10796/ KARŞILIKLI KOLAYLIKLAR SAĞLANACAK

Kırgız vatandaşlarının Türkiye’de ve Türk vatandaşlarının Kırgızistan’da kalma koşullarının iyileştirilmesine yönelik ortak çalışmalar üzerinde anlaşmaya varıldığının ifade edildiği açıklamada tarafların, Bişkek'te Vize Merkezini açarak Kırgızistan vatandaşları için Türkiye vizesi almasının kolaylaştırılması konusunda anlaştığı da belirtildi.

http://qha.com.tr/haberler/tika-dan-kirgizistan-daki-issizlik-sorununa-destek/22489/