Türkiye'den Ermenistan'a sert yanıt: Hadsizlik ve sorumsuzluk örneği!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Ermenistan'ın Sevr Antlaşması hakkındaki provokatif açıklamasının ardından, bu kez de Doğu Akdeniz ile konuşmasının "yeni bir hadsizlik ve sorumsuzluk örneği" olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2020 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2020 10:59
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye yönelik provokatif açıklamaları hakkındaki soruya yazılı açıklama ile cevap verdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Ermenistan'ın Sevr Antlaşması hakkındaki provokatif açıklamasının ardından, bu kez de Doğu Akdeniz ile ilgili görüş belirtmesinin, "yeni bir hadsizlik ve sorumsuzluk örneği" olduğunu kaydetti.

Ermenistan'ın Doğu Akdeniz açıklaması hakkındaki soruya yazılı yanıt veren Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Ermenistan'ın, dünya coğrafyası ve kendisinin bu coğrafyadaki yerine dair temel bir yanılgı içinde olduğunu gördüklerini kaydetti. Sözcü Aksoy açıklamasında, "Ermenistan'ın Sevr hakkındaki provokatif açıklamasının ardından, bu kez de Doğu Akdeniz ile ilgili fikir beyan etmesi yeni bir hadsizlik ve sorumsuzluk örneğidir." dedi.

TÜRKİYE'YE KARŞI KURULAN SİNSİ İTTİFAK VURGUSU

Aksoy, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Fransa'dan sonra, herhangi bir denize kıyısı olmayan Ermenistan'ın da kendini bölgede söz hakkı sahibi sanmasının, Türkiye'ye karşı kurulmaya çalışılan sinsi ittifakın boyutlarını gözler önüne serdiğine işaret ederek şunları kaydetti:

"Her ne olursa olsun, Türkiye Doğu Akdeniz'de kendisinin ve Kıbrıs Türklerinin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını korumaya kararlılıkla devam edecektir. Bunu engellemeye hiçbir şer ittifakının gücü yetmez. Aksini düşünenler tarihten ders almamış demektir. Bu vesileyle tüm imkanlarımızla kardeş Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu da hatırlatmak isteriz."

Bakan Akar: Yukarı Karabağ’ı işgal eden Ermenistan’a karşı Azerbaycan’ın yanındayız

ERMENİSTAN DOĞU AKDENİZ İLE İLGİLİ NE KONUŞTU?

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından 15 Ağustos 2020'de yapılan açıklamada, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri yasa dışı ve kışkırtıcı olarak tanımlandı. Ermenistan tarafından Türkiye'nin Ege Denizi ve Doğu Akdeniz bölgesindeki son gelişmeleri ve askeri deniz seferberliğinin dikkatle izlendiği söylendi.

Açıklamada, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleriyle Türkiye'nin komşu bölgelerde tutarlı bir şekilde "saldırgan ve yayılmacı politikalarını" gösterdiği öne sürüldü.

Ermenistan'ın Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimine koşulsuz desteğini ve dayanışmasını yinelediği açıklamada, "Türkiye'yi gerginliği azaltmaya, uluslararası hukuka saygı göstermeye ve Yunanistan ile Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgelerindeki tüm faaliyetlerini askıya almaya yönelik adımlar atmaya çağırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.