Türk temsilciler, su kaynaklarının verimli kullanımı için Karabağ'a gidecek

Türk temsilciler, su kaynaklarının verimli kullanımı için Karabağ'a gidecek

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2021 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2021 13:23
https://www.qha.com.tr/

Türkiye'nin Tarım ve Orman Bakanlığı heyeti, su kaynaklarının verimli kullanımı, Türkiye-Azerbaycan arasındaki bu alanlardaki ortak işbirliğinin genişletilmesi ve benzeri konuları görüşmek üzere Karabağ’a gidecek. Türk heyeti, ziyareti kapsamında Azerbaycan’da keşfedilen su kaynaklarının verimli kullanımı konusunda görüşmeler gerçekleştirecek ve Ermeni işgalinden kurtarılan toprakları ziyaret edecek.

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun başkanlığındaki heyet, dün Azerbaycan'a çalışma ziyaretinde bulundu. Türk heyet ile Azerbaycanlı yetkililer, Azerbaycan Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Görüşmede, su kaynaklarının verimli kullanımı, su yönetimi ve taşkın yönetiminin iyileştirilmesi, bu alanda iki ülke arasındaki ortak işbirliğinin genişletilmesi ve karşılıklı çıkarları ilgilendiren diğer konulardaki mevcut durum hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

TÜRK HEYET, İŞGALDEN KURTARILAN KARABAĞ'I ZİYARET EDECEK

Ziyaret kapsamında Türk heyetinin, komisyonda yer alan kurumlar ve temsil edilen diğer kuruluşlarla birlikte Azerbaycan’da keşfedilen su kaynaklarının verimli kullanımı konusunda görüşmeler gerçekleştireceği ve Ermeni işgalinden kurtarılan toprakları ziyaret edeceği belirtildi.