Trump'ın kadınları hedef alan ırkçı açıklamalarına tepki yağdı

Trump'ın kadınları hedef alan ırkçı açıklamalarına tepki yağdı

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:42
https://www.qha.com.tr/

ABD Başkanı Donald Trump, yazdıklarıyla yine tepki topladı. ABD Kongresinin Demokrat kadın üyelerini hedef alan Başkan, “Dünyanın en kötü, en yozlaşmış ve beceriksiz ülkelerinden gelen Kongre'nin 'İlerici' Demokrat kadın üyelerinin dünyadaki en büyük ve en güçlü ulus olan Amerika Birleşik Devletleri halkına acımasızca hükûmetimizin nasıl yönetileceğini anlatmaları çok ilginç.” dedi.

Trump tweetlerine ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Neden tamamen çökmüş ve suça bulamış yerlerine geri dönüp düzeltilmesi için yardımcı olmuyorlar. Sonra geri dönün ve bize nasıl yapıldığını gösterin. Bu yerlerin yardımınıza çok ihtiyacı var. Nancy Pelosi'nin hızla ücretsiz seyahat düzenlemeleri yapmaktan çok mutlu olacağına eminim.” Trump’ın tweetlerinin hedefinde Demokrat Parti'den Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib, Ayanna Pressley ve ABD'ye 12 yaşında bir mülteci olarak gelen Somali doğumlu Ilhan Omar’ın olduğu belirtildi. 

Trump’ın hedefindeki isimler Trump’ı “Yabancı düşmanlığı” yapmakla suçlayarak, "gördüğümüz en kötü, en yolsuz, en beceriksiz başkan" şeklinde eleştirilere yer verdiler.