Traxtör'ün sahibi Zonuzi'den İran Süper Ligine dair kritik iddia!

İran Liginde Güney Azerbaycan Türklerinin temsilcisi Traxtör'ün "gizli bir senaryoyla" mağlup edilmesiyle 18. Süper Lig maçlarının berabere bittiği öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:29
https://www.qha.com.tr/

İran Liginde Güney Azerbaycan Türklerinin temsilcisi Traxtör'ün "gizli bir senaryoyla" mağlup edilmesiyle 18. Süper Lig maçlarının berabere bittiği öne sürüldü.

Kulübün sahibi Tebrizli iş adamı Mohammad Reza Zonouzi (Muhammed Rıza Zonuzi), Radio Cavan ile röportajı esnasında söz konusu iddiayı dile getirdi. Zonuzi röportajında Traxtör'ün şampiyon olma şansını kaybedip kaybetmediği ve Futbol Federasyonu ve lige dair soruları yanıtladı.

http://qha.com.tr/haberler/traxtor-evinde-yenildi-sampiyonluk-artik-zor/23005/

Zenuzi iddiasını şu sözlerle dile getirdi:

"SIRADAN BİR KİŞİ PLANLANAN SENARYOYU ANLAYABİLİR!"

"Traxtör olaylarını izlerse, sıradan bir kişi planlanan senaryoyu anlayabilir. Reşt'in “Sepid Rud” ekibi maç sırasında neden suni çimin üzerinde nazik davrandı? Gözetmenler neden o şehirden seçildi? Bir hafta boyunca Futbol Federasyonu Başkanı ile görüşmek istiyorum. 1 saat sonra arayacağını söylemişti ama hala aramadı. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanından da görüşme talebinde bulundum ve cevap verilmedi.

Tebrizli iş adamı Mohammad Reza Zonouzi (Muhammed Rıza Zonuzi)

Lig cetvelinin üçüncü sırasından sonrasını düşünmemiz ve onun için çalışmamızı planlamamız gerekir. Çünkü ilk üç takım zaten tespit edildi. Bu herkesin farkında olduğu bir şey. “Gaemşehr Nessaci” ile yapılan toplantıda hakem tarafından Traktör lehine bir ceza ihmal edildi. İstiklal ve Tebriz’in Maşınsazi ekibi arasındaki maçlarda da aynı olay yaşandı. Sepid Rud ile Traxtör arasında gerçekleşen maçta yanlış ofsayt kararı alındı ​​ve ekibimizin lehine olan ceza göz ardı edildi.Bütün bunları ben değil uzmanlar söylüyor."

İRAN SPOR BAKANINA ELEŞTİRİ: "SORUMLULARIMIZ AYRIMCI"

Sepid Rud maçında ekibine ihanetle itham edilen kaleci Mohsen Fuzan ile ilgili bir soruya da cevap veren Zenuzi, Futbol Federasyonu’nda bir dosyayı bulunan bir kişinin oyunlardan mahrum bırakılması gerektiğini, ancak bir oyuncu olarak katılmasına izin verildiğini söyleyip, "Belki başka ülkelerde yalan söylemek bir yasa ihlali değildir. Ancak bu İran’da yasaktır. Böyle bir durum gözlenirse, o kişi mahkemeye gönderilmelidir, ancak olmadı." diye kaydetti.

Zenuzi, İran Spor Bakanını da eleştirerek, "Spor Teşkilatı bu sorunları çözmek için Spor Bakanlığına (meseleyi) ilettiğini söyledi. Ancak bu görünmüyor. Sorumlularımız ayrımcı. Spor Bakanlığı neden Futbol Birliği’ni “Traxtur” – “Sepid rud” maçı için çağırmıyor?” dedi.

http://qha.com.tr/haberler/iran-turklerinin-takimi-traxtor-sampiyonluk-yolunda-buyuk-kayip-yasadi/19225/

Bilindiği gibi Tebriz’de 19 Nisan'da Traxtör, Tahran temsilcisi Paykan takımı ile karşı karşıya gelmiş, müsabaka 0-1 Paykan’ın üstünlüğü ile tamamlanmıştı.