TİKA'dan Kuzey Makedonya'daki üreten kadınlara anlamlı destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kuzey Makedonya’nın güneybatısında bulunan Pirlepe ve Manastır şehirleri arasındaki Pelagoniya bölgesinde Kanatlar ve Budaklar köylerinde yaşayan 100 çiftçi aileye destekte bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2019 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2019 11:23
https://www.qha.com.tr/

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kuzey Makedonya’nın güneybatısında bulunan Pirlepe ve Manastır şehirleri arasındaki Pelagoniya bölgesinde Kanatlar ve Budaklar köylerinde yaşayan 100 çiftçi ailesine destekte bulundu. Bu köylerde iklime bağlı kalmaksızın bütün yıl boyunca sebzeciliğin yapılabileceği sera tarım işletmeleri kuruldu.

Faaliyet gösterdiği ülkelerde ekonominin canlanması, üretimin teşvik edilmesi ve çeşitlendirilmesi projelerini de uygulamaya geçiren TİKA, bu çerçevede ekonomik açıdan ağır şartların hâkim olduğu kırsal bölgelerde tarım ve hayvacılık sektörlerinde gerçekleştirilen projeler ile ekonominin canlanmasına ve kırsal kalkınmaya katkı sağladıklarını açıklayarak Kuzey Makedonya'da köylerindeki sera tarım işletmeleri kurma projesini duyurdu.

http://qha.com.tr/haberler/tika-kirgizistan-da-kadin-istihdamini-destekliyor/4725/

Gerek ülkede nitelikli gıda üretiminin artırılarak işsizliğin azaltılması, gerekse kırsal kesimden göçün önlenmesinde aile sera tarım işletmelerinin katkısı büyük yer kaplaması nedeniyle TİKA, Kuzey Makedonya’nın güneybatısındaki en verimli tarım arazilerinin bulunduğu Pelagoniya bölgesinde Kanatlar ve Budaklar köylerindeki ihtiyaç sahibi 100 çiftçi aile için sera tarım işletmeleri kurdu. Ayrıca bu işletmelere fide yetiştirilmek üzere verimi yüksek sebze tohumunun da (biber ve domates) sağlandığı bildirildi.

Kırsal kesimde kadınlar tarafından tarafından yürütüleceği ifade edilen bu proje ile bölgede kadının ekonomik hayata katılımının sağlanarak aile gelirlerine katkı sağlaması da hedefleniyor.

http://qha.com.tr/haberler/tika-kirgizistan-daki-su-sorununa-cozum-getirdi/5107/