TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Türkiye, Kırım Platformuna gerekli desteği sağlayacaktır

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye’nin Ukrayna toprak bütünlüğüne destek verdiğini ve Türk ile Ukraynalı milletvekillerinin çeşitli uluslararası platformlarda birlikte çalıştığını ifade etti. Bununla birlikte TBMM Başkanı, ülkesinin Kırım Platformuna gerekli desteği sağlayacağını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2021 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2021 20:34
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye’nin Ukrayna toprak bütünlüğüne destek verdiğini ve Türk ile Ukraynalı milletvekillerinin çeşitli uluslararası platformlarda birlikte çalıştığını ifade etti. Bununla birlikte TBMM Başkanı, ülkesinin Kırım Platformuna gerekli desteği sağlayacağını vurguladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop liderliğindeki Türk heyeti, 5-6 Mart 2021 tarihlerinde Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’i ziyaret edecek. Ziyaret öncesi Ukrinform haber ajansına konuşan Şentop, Ukrayna ziyareti öncesinde verdiği röportajda, parlamentolararası düzeydeki Ukrayna-Türkiye ilişkileri konusunda açıklamalarda bulundu.

KIRIM TATARLARININ SESİNİN DUYURULMASINA ÖNEM VERİYORUM

Türkiye’nin Ukrayna’nın egemenliği, toprak bütünlüğü ve siyasi birliğine her zaman destek verdiğini belirten KTMM Başkanı, "Gelecekte bu desteği güçlendirmeyi hedefliyoruz. Şüphesiz ki, kardeş Kırım Tatar halkına gösterdiğimiz ilgi bu desteğin bir parçası. Kardeşlerimiz Kırım Tatarlarının Kırım’ın dışına itilmesini, hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmesini hiçbir zaman kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Bu bağlamda özellikle uluslararası arenada bu konu ile ilgili farkındalık yaratmaya ve yasadışı ilhak konusunun mümkün olan tüm uluslararası platformlarda gündeme getirilmesine ve Kırım Tatarlarının sesinin duyurulmasına önem veriyorum." dedi.

TBMM'DEKİ TÜM PARTİLER UKRAYNA TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLİYOR

TBMM’de tüm partilerin Ukrayna toprak bütünlüğü ve egemenliğine destek verdiğini vurgulayan Şentop, "Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil edilen tüm siyasi partilerin Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğine destek verdiğini söyleyebilirim. Ayrıca Kırım asıllı vatandaşlarımızın yaşadığı illeri temsil eden birçok milletvekilimizin Ukrayna’daki olayları ve Kırım meselelerini yakından takip ettiğini biliyorum. Aktif bir tutum sergiliyor ve bu konuların uluslararası gündeme getirilmesini destekliyorlar." ifadeleri kullandı.

TÜRK VE UKRAYNALI MİLLETVEKİLLERİ UYUMLU ŞEKİLDE ÇALIŞIYORLAR

TBMM Başkanı, Türk ve Ukraynalı milletvekillerini özellikle Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, NATO Parlamenter Meclisi ve AGİT Parlamenter Meclisi çerçevesinde iş birliği yaptığını belirterek, "Türk milletvekilleri Ukraynalı meslektaşlarıyla uyumlu bir şekilde çalışıyor, onlara destek veriyor ve Kırım Tatarlara yönelik yapılan yasa dışı eylemleri kayda geçiriyorlar. Türkiye’nin diğer konularda olduğu gibi Kırım Platformuna da gerekli destek vereceğinden emin olabilirsiniz." şeklinde konuştu.

KIRIM HABER AJANSI'NA RÖPORTAJ VERECEK

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 5-6 Mart 2021 tarihinde gerçekleştireceği Ukrayna ziyaretinde Kırım Haber Ajansı ile bir röportaj gerçekleştirecek. Şentop, Ukrayna-Türkiye ilişkileri ve Kırım'a ilişkin önemli açıklamalarda bulunacak.