Sudan’da sular durulmuyor: Sivil itaatsizlik çağrısı yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 18:04
https://www.qha.com.tr/

Sudan’da yönetime el koyan Askeri Geçiş Konseyi’ne karşı sivil yönetim isteyen gruplar, 14 Temmuz 2019’da vatandaşlara sokağa çıkma çağrısında bulundu.

Özgürlük ve Değişim İttifakı’nın sokağa çıkma çağrısı, yönetimdeki generallere karşı 30 Haziran 2019 Pazar günü gerçekleştirilen gösterilerin ardından geldi.

1 GÜNLÜK SİYASİ GREV

İttifakın lideri Şerif Osman, “13 Temmuz Pazar günü Melloni yürüyüşü, Arbainia katliamı ve Sudan’ın tüm bölgelerinde sivil yönetimin el değiştirmesine tepki olarak gerçekleştirilecek. 14 Temmuz Pazar günü ise ülke çapında sivil itaatsizlik ve tüm iş alanlarında anlaşılabilir bir siyasi grev gerçekleştirilecek” dedi.  Yönetime el koyan generallerin yetkilerini sivil yöneticilere devretmesi için binlerce sivil, 30 Haziran’da bir oturma eylemi gerçekleştirmişti. Polis ve Sağlık Bakanlığının açıkladığı rakamlara göre gösterilerde 10 kişi hayatını kaybederken, 180’den fazla kişi ise yaralanmıştı. Ayrıca 30 Haziran pazar günü gerçekleştirilen gösterilerin ardından dün 3 kişinin cesedi bulunmuştu.  Göstericilere yakınlığı ile bilinen sağlık heyetine göre 3 kişinin cesetlerinde işkence izlerine rastlandı.