Siyasi tutsakların yakınlarından Rusya'nın AKPM'ye geri alınmaması için çağrı

AKPM'de, 10 Nisan'da işgalci Rusya’ya uygulanan yaptırımların kaldırılması kararının oylanacak olmasına dair Kırımlı siyasi tutsakların yakınları açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 18:09
https://www.qha.com.tr/

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde (AKPM), 10 Nisan'da Rusya’ya uygulanan yaptırımların kaldırılması kararı oylanacak. Söz konusu kararın kabulü halinde uluslararası insan hakları hukukunu hiçe sayan fiiiler işleyen işgalci Rusya'ya Avrupa tarafından uygulanan yaptırımların uzatılması imkansız hale gelecek.

Kırım'ı işgal eden Rusya'nın siyasi tutsak olarak alıkoyduğu kişilerin yakınları, Rusya’nın Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisine geri alınmaması konusunda talepte bulundu.

Rusya Federasyonu’nda ve işgal altındaki bölgelerde tutuklu bulunan yüze yakın siyasi tutuklunun akrabaları ve yakınları, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisine (AKPM) çağrı yaptı.

RUS ESARETİNDE BULUNAN SİYASİ TUTSAKLARIN YAKINLARINDAN AKPM'YE ÇAĞRI

Sivil Özgürlükler Merkezi’nin Facebook sayfasında yayınlanan çağrıda “Konseyin kararlarında bulunan şartlara uymayan Rusya’nın Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisine geri dönme çabasını üzüntü ve acıyla takip ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

http://qha.com.tr/haberler/akpm-de-rus-heyetinin-geri-donmesi-konusu-tartisilacak/17069/

Siyasi tutsakların yakınları ele aldıkları çağrı metninde, Rusya'nın konseye geri alınmasının, “akrabalarına verdiği zararlar hakkındaki sorumluluklarından kaçmaya” imkan vereceği kaydedildi. Metinde:

“Böyle bir reform birileri için siyasi bir karar olacak, bizim ise umudumuzu kesecek. Rusya Federasyonunda, işgal altındaki Kırım ve Donbas’ta alıkonulan siyasi tutukluların Rusya tarafından serbest bırakılmasını öngören kararlar almanız konusunda çağrıda bulunuyoruz." cümleleri ile Rusya'nın siyasi tutsaklara yönelik baskıları hatırlatıldı.

http://qha.com.tr/haberler/almanya-nin-isgalci-rusya-yi-akpm-ye-geri-dondurme-cabalari/17081/ "BİRİLERİ İÇİN BUNLAR SADECE BİRER İSİM. BİZLER İÇİN İSE; EŞ, KARDEŞ VE ÇOCUKLARIMIZIN İSİMLERİDİR"

İşgalci Rusya'nın elinde bulunan siyasi tutsakların yakınlarının söz konusu çağrı metnine, "Kremlin Siyasi Tutuklular Derneği" ve "Esaretten Kurtuluş" isimli sivil toplum kuruluşunun üyelerinin de içinde bulunduğu toplam 55 kişi imza attı.

Öte yandan, verilen listenin tam olmadığını da hatırlatan aktivistler, Rusya’da 97 kişinin, işgal altındaki Donbas’ta ise 120 savaş ve sivil esirin de bulunduğunu kaydetti.

Ayrıca aktivistler Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisine, “Birileri için bunlar sadece birer isim. Bizler için ise; eş, kardeş ve çocuklarımızın isimleridir.” cümlesi ile çağrılarını iletti.

https://www.facebook.com/ccl.org.ua/posts/1117372578387037

http://qha.com.tr/haberler/ktmm-baskani-cubarov-dan-siyasi-tutsaklarin-cocuklarini-destekleme-cagrisi/13123/ http://qha.com.tr/haberler/rus-isgalciler-agir-hasta-edem-bekirov-un-esaret-suresini-uzatti/17991/