Siyasi tutsak Edem Bekirov'un "şeker komasına" girme riski artıyor

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 16:07
https://www.qha.com.tr/

Rusya tarafından işgal edilen Kırım'da 12 Aralık 2018 tarihinde tutuklanan ve o süreçten bu yana tutukluluğu devam eden, ağır hastalığından dolayı hayati tehlikesi bulunan Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov, bir haftadır ihtiyaç duyduğu ilaçları alamıyor.

BEKİROV'UN DURUMU KRİTİK!

Avukat İslam Velilâyev, Akmescit tutukevinin revirinde tutulan Edem Bekirov’un bir haftadır ailesinin ona ilettiği ilaçları alamadığını ifade etti. Revirde siyasi tutsak Bekirov’a tıbbi yardım ve ilaç sağlanmadığını belirten avukat, müvekkilinin durumunun kritik olduğunu belirtti.

Avukat Bekirov’un şu an aldığı tek tedavinin insülin iğnesinden ibaret olduğunu ve bununla birlikte revir görevlilerinin, Bekirov’un kanındaki şeker oranını kontrol etmediğini belirtti. Sağlığı için gerekli ilaçları almaması ve kontrolsüz insülin iğnelerinin yapılması Bekirov’un, şeker komasına girme riskini artırıyor.

Aynı zamanda, Bekirov’un kalp hastası olduğunu ve kalp için gereken ilaçları alamadığını aktaran avukat; Bekirov'un nefes darlığı ve tansiyon rahatsızlıklarına ek olarak, yüzünün şiştiğini ve böbrekleriyle ilgili sorunların oluştuğunu bildirdi.

http://qha.com.tr/haberler/siyasi-tutsak-edem-bekirov-un-saglik-durumu-kotulesiyor/20068/

İŞGALCİLER, EDEM BEKİROV’UN TÜM HASTALIKLARINA RAĞMEN TUTUKLU KALMASINDA ISRAR EDİYOR

Akmescit’in Kremlin kontrolündeki sözde Kievskiy Bölge Mahkemesi,10 Mart 2019’da Bekirov’un tutukluluk süresini 12 Haziran 2019 tarihine kadar uzatma kararı almıştı.

http://qha.com.tr/haberler/agir-hasta-kirim-tatar-aktivist-edem-bekirov-tutuklu-kalmaya-devam-edecek/26171/

EDEM BEKİROV’UN TUTUKLANMASI

Herson bölgesindeki Novoalekseyevka kasabasında ikamet eden 1961 doğumlu Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov, işgal edilen Kırım’da yaşayan annesini ziyaret etmek için 12 Aralık 2018 tarihinde yarımadaya Çongar kontrol noktasından giriş yaparken Rus işgalci görevliler tarafından alıkonulmuştu.

Kalp hastası olan ve sağ ayağı olmadığı için protez bacak kullanan Bekirov’un saat 08.30 civarında gözaltına alındığı bildirilmişti. Günde 16 hap alması gereken Bekirov’dan akşam saatlerine kadar haber alınamamıştı. Daha sonra Bekirov eşini arayarak kendisinin Akmescit’teki FSB şubesinde tutulduğunu bildirmişti.

http://qha.com.tr/haberler/abd-rusya-edem-bekirov-a-karsi-utanc-verici-bir-tutum-sergiliyor/21124/

13 Aralık 2018 tarihinde, Kırım’da bulunan Kremlin kontrolündeki sözde Kievskiy Bölge Mahkemesi Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov hakkında tutuklama kararı almıştı.

FSB’nin sözde Kırım Müdürlüğünün 20 Aralık 2018 tarihinde, Edem Bekirov’a sözde “resmi” suçlama yönelterek, onu Rusya Ceza Kanununun 222. maddesinin 2. fıkrası ve 222.1. maddesinin 2. fıkrası uyarınca yasa dışı silah kaçakçılığı ve patlayıcı maddeleri yasa dışı satın alma, depolama veya bir başkasına temin etmekle suçladığı bildirilmişti.