Seytablayev: Kırım, Rus askeri üsleri nedeniyle susuz kaldı

Kırım Tatar yönetmen ve oyuncu Ahtem Seytablayev, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da içme suyu yetersizliğinin yarımadada Rus askeri üslerinin artmasından kaynaklandığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2020 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2020 20:00
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar yönetmen ve oyuncu Ahtem Seytablayev, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da içme suyu yetersizliğinin, yarımadada Rus askeri üslerinin artmasından kaynaklandığını belirtti.

Obozrevatel TV televizyonuna 28 Ağustos 2020'de açıklama yapan Seytablayev, “Kırım’da suyun çoğu son yıllarda çok hızlı bir şekilde artan Rus askeri üsleri için kullanılıyor. Mesela, Bahçesaray’daki büyük bir göz vardı. Şimdi neredeyse yok. İşgalci yetkililer suyun yetmeyeceğini görmek istemiyor, çünkü Kırım’daki suların çoğu yerli nüfus için değil, Rus askeri üsleri için kullanılıyor.” diye kaydetti.

 KAYNAKLARI TÜKETEN İŞGALCİLER, SU KITLIĞI İÇİN UKRAYNA'YI SUÇLUYOR

Seytablayev, Kırım’a Ukrayna tarafından su tedariki başlarsa, işgalci yönetimin bu suları açık bir şekilde orduya sağlayacağına, çünkü Rusya için ordunun sudan daha önemli olduğuna dikkat çekti.

Bununla birlikte, yönetmen işgalci medya kaynaklarının Kırım’da su kıtlığı ve kuraklıktan Ukrayna'nın sorumlu olduğunu iddia ettiklerini dile getirirken, “Onlar bu durumdan Ukrayna'yı suçlu olarak göstermek istiyor. Çoğu da bu yalana güveniyor.” dedi.

Daha önce "İşgal Hakkında Sansürsüz: Kırım Haber Ajansında Webcast" isimli programa konuk olan Kırım Tatar yönetmen ve oyuncu Ahtem Seytablayev, Rus dünyasının doğrudan veya dolaylı olarak reklamını yapan televizyon programı, dizi ve filmlerin, Ukrayna’ya karşı yürütülen hibrit savaşın aracı olarak kullanıldığını belirtmişti.