Selanik şehrinde cami bulunmaması nedeniyle Türkler namazlarını dernek lokallerinde kılabiliyor.
Millet Gazetesi'nin haberine göre Yunan makamları Selanik’te Osmanlı’dan kalma camileri ibadete kapalı tutarak Batı Trakya Türklerinin dini ibadetlerini özgürce yapmasını engelliyor.
CAMİLERİN İBADETE AÇILMASINA İZİN VERİLMİYORYunanistan’ın Atina’dan sonraki ikinci büyük şehri Selanik’te yaşayan Batı Trakya Türkleri, Yunan makamlarının buradaki camilerin ibadete açılmasına izin vermemesinden dolayı namazlarını Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’nin lokalinde kılmak zorunda kalıyor. Batı Trakya Türkleri, 2005 yılında kurdukları derneğin çatısı altında faaliyet gösteren mescidin “izinsiz” olduğu gerekçesiyle savcılığın talimatıyla 2017 yılında kapatılmasından beri dernek lokalindeki masa ve sandalyeleri dışarıya çıkarıp yere serdikleri halı üzerinde namazlarını kılıyorlar.
YUNAN MAKAMLARI BAŞVURULARA YANIT VERMİYORBatı Trakya Türk toplumunun seçtiği müftülerin görevlendirdiği imamlar, her hafta Batı Trakya bölgesinden Selanik’e giderek Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği lokalinde cuma namazını kıldırırken hafta sonlarında da Türk çocuklarına dini eğitim veriyor, Kur’an-ı Kerim’i öğretiyor.
Yunan makamları tarafından Selanik’te Osmanlı döneminden kalan Hamza Bey Camii, Hortacı Süleyman Efendi Camii, Yeni Camii ve Alaca İmaret Camii’nde ibadete izin verilmiyor. Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği, camilerden birinin ibadet amaçlı kendilerine tahsis edilmesi için Yunan makamlarına defalarca başvuruda bulunmasına rağmen bugüne kadar olumlu bir yanıt alamadı.