Rusya ve Esed rejimi, İdlip'te yine sivilleri vurdu: 8 ölü!

Rusya ve Esed rejimi, İdlip'te yine sivilleri vurdu: 8 ölü!

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2021 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2021 11:56
https://www.qha.com.tr/

Rus jetleri, Suriye’nin kuzeybatısında Türkiye sınırına yakın bölgede dün gece yoğun hava saldırısı gerçekleştirdi. Savaş uçaklarının, İdlip ve çevresinde gece boyunca uçuş gerçekleştirdiği öğrenilirken; bölgede konuşlanan Esed rejimi güçleri de Sermede'de hastaneyi vurdu ve saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti.

Rus savaş uçakları, dün gece boyu Suriye'nin kuzeybatısında Türkiye sınırında hava saldırısı düzenledi. Rus jetleri, Suriye'nin Kah kasabasına füze saldırısı gerçekleştirdi ve Türkiye sınırındaki mülteci kamplarına yakın bölgeleri hedef aldı. Rus jetlerinin saldırısında 1 kişi öldü ve 7 kişi yaralandı. Öte yandan, Reuters haber ajansının aktardığına göre, Esed rejimi topçuları da İdlip'in Atareb bölgesinde bir hastaneyi hedef aldı. Saldırıda 7 kişi hayatını kaybederken, 14 sağlık çalışanı da yaralandı. Bölgede, Rusya ve Esed rejiminin dün gece gerçekleşen saldırılarda 8 kişi yaşamını yitirdi.

RUS SAVAŞ UÇAKLARI HATAY REYHANLI'NIN KARŞISINDAKİ SINIR KAPISINI VURDU

Rus savaş uçaklarının saldırıları, İdlip'in Sarmada beldesiyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesi karşısındaki Babu'l Hava sınır kapısı alanına ve M4 kara yolu yakınlarına düzenlendi.

RUSYA'NIN İDLİP BÖLGESİNDEKİ HAVA SALDIRILARI

Suriye’nin kuzeybatısında yer alan İdlip şehri, iç savaşın başladığı 2011 yılında bu yana muhaliflerin kalesi olarak biliniyor. Rejimin en yoğun hedef aldığı bölgelerin başında gelen İdlip şehri, iç göçle beraber nüfusu 4 milyona ulaşmış durumda. Türkiye, Rusya ve İran 4-5 Mayıs 2017’deki Astana toplantısında, İdlip ve çevresini “Gerginliği Azaltma Bölgesi” ilan etmişti.

Rejim güçleri, destekçilerinin yardımıyla 17 Eylül 2018’de Rusya’nın Soçi kentinde imzalanan mutabakata rağmen saldırılarına devam ediyor. Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye’de Esed rejimi güçleri ve Rusya’nın 26 Nisan-19 Ağustos tarihlerinde İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne saldırılarında en az 843 sivilin öldüğünü duyurmuştu.