Rusya, Ukrayna sınırındaki güçleri geri çekmeye başladığını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2022 20:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2022 20:37
https://www.qha.com.tr/

Rusya’nın Ukrayna sınırlarındaki  askeri hareketliliği dünya kamuoyu tarafından dikkatle takip edilirken Rusya, Ukrayna sınırındaki birliklerinin daimi üslere döneceğini açıkladı. Rusya’nın söz konusu açıklamasını yorumlayan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, “Gördüğümüz zaman inanacağız.” ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile Güney ve Batı Askeri Bölgelerine bağlı bazı birliklerin Ukrayna sınırı yakınlarında gerçekleştirdikleri tatbikat sonrası daimi üslerine geri dönmeye başladığı duyuruldu. Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov söz konusu açıklamada, "Görevlerini tamamlayan Güney ve Batı Askeri Bölgelerine ait birlikler, demiryolu ve karayolu ulaşım araçlarına yüklenmeye başladı ve bugün üslerine dönmeye başlayacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ukrayna sınırında hala çok ciddi sayıda Rus askeri bulunuyor.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI KULEBA'DAN RUSYA'NIN AÇIKLAMASINA YANIT: GÖRDÜĞÜMÜZDE İNANIRIZ

Rusya’nın söz konusu açıklamasını bugün düzenlediği basın konferansında değerlendiren Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Ukrayna’nın ancak, Rus birliklerinin sınırlardan çekildiğini gördükten sonra söz konusu açıklamaya inanacağını belirtti.

Bakan Kuleba, “Rusya Federasyonu devamlı farklı açıklamalar yapıyor. Bu yüzden artık bir kuralımız var; gördüğümüz zaman inanırız. Askeri güçlerin geri çekildiğini gördüğümüz zaman gerilimin azaldığına inanırız.” ifadelerine vurgu yaptı.