Rusya'nın Donbas adımı sonrası ABD'den kritik hamle!

Putin'in, ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerini resmen tanıma kararı almasının ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı, ABD Başkanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Biden Donetsk ve Lugansk bölgelerine veya bu bölgelerden yeni yatırım, ticaret ve finansmanı yasaklayacağı bir başkanlık kararnamesini imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2022 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2022 19:18
https://www.qha.com.tr/

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerini tanıma kararı almasının ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Biden, Donetsk ve Lugansk bölgeleriyle ilgili yatırım, ticaret ve finansmanı yasaklayacağı bir başkanlık kararnamesini imzaladı.

Rusya Federasyonu, dün Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların kurduğu sözde cumhuriyeti tanıma kararı almıştı. Dünyanın tepkisini çeken karar uluslararası kamuoyunun gündeminde yer aldı. Bu kapsamda, dün Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy ve ABD Başkanı Biden bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Beyaz Saray'dan yapılan bir yazılı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'in "Rusya'nın Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü zedelemek için yürüttüğü faaliyetlere karşılık belirli kişilerin mal varlıklarının dondurulması ve belirli işlerin yasaklanması" kararnamesini imzaladığı duyuruldu. 

BÖLGEYLE İLGİLİ YATIRIM, İTHALAT VE İHRACAT YASAKLANDI

Söz konusu kararname ile Rusya'nın bağımsızlığını tanıdığı Donesk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerine yatırım yapılması, bu bölgelerden ABD'ye doğrudan ya da dolaylı yollarla ithalat ya da ihracat yapılması yasaklandı.

Açıklamada ayrıca ABD Başkanı Joe Biden'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin'in sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerini tanıma kararını şiddetle kınadığı belirtildi.