Rusya'nın BMGK tasarısını veto etmesinin ardından 43 ülkeden ortak bildiri!

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2022 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2022 20:19
https://www.qha.com.tr/

Rusya, Ukrayna'ya yönelik işgal saldırısını kınayan BMGK tasarısını veto etti. 43 ülkenin ortak imzasını taşıyan açıklamada, Ukrayna'ya savaş açan Putin'e tepki gösterildi.

Rusya'nın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) karar tasarısını veto etmesinin ardından ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, 43 ülkenin imza koyduğu ortak bildiriyi okudu. Güvenlik Konseyi çıkışında Thomas Greenfield, diğer ülkelerin daimi temsilcileri ile basına yaptığı ortak açıklamada, "Karar tasarısı hayatı önemdeydi, ülkelerin konseyde uluslararası barışı ve güvenliği sağlayıp sağlamaması ve BM Şartı'nı korumaya inanıp inanmamasıyla ilgiliydi" diye konuştu.

"SALDIRGAN OLAN PUTİN"

Rusya'nın oylamada veto kararı ile yetkisini suiistimal ettiğini dile getiren ABD Daimi Temsilcisi, Ukrayna'daki durumla ilgili "Burada saldırgan olan Putin'dir. Bunun başka bir orta yolu yoktur" dedi. Thomas Greenfield, AA'nın bugün aktardığı habere göre karar tasarısına destek veren tüm ülkelere teşekkür ederek Ukrayna'yı ve BM Şartı'nı desteklemeye devam edeceklerini kaydetti. Greenfield, "Bu konuyu, Rusya'nın vetosunun geçerli olmadığı Genel Kurul'a taşıyacağız ve dünya ulusları Rusya'yı sorumlu tutmaya devam edecek" diyerek sözlerini tamamladı.