Rusya, kimyasal provokasyon düzenleyip suçu Ukrayna’ya atmak istiyor

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2022 00:02
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2022 00:02
https://www.qha.com.tr/

Rus ordusu, aralıksız saldırılar düzenleyerek Ukrayna’nın Mariupol kentini günlerdir kuşatma altında tutuyor. Rus işgalci güçleri, ayrım yapmaksızın kentteki her yeri bombalıyor. Rusların sistematik olarak bombaladığı bölgelerden birinde, amonyak deposu bulunuyor. Bombanın depoya isabet etmesi, korkunç bir felakete yol açabilir. Rus askerlerin sıradaki işlediği savaş suçuna dikkat çeken Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğu, Rusya’nın amonyak deposunu patlatıp suçu, Ukraynalı askerlere atmak için propaganda çalışmalarına başladığını belirterek, “Rus propagandasını durdurmaya ve felaketi engellemeye yardım etmeliyiz.” çağrısı yaptı.

Rus ordusunun, Mariupol kentindeki büyük bir amonyak deposunun bulunduğu bölgeye, sistematik olarak saldırı düzenleyerek kimyasal felakete davet çıkardığı bildirildi. Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğundan yapılan açıklamada, “Savaş suçları söz konusu olunca Rusya rakipsizdir. Fakat bu olay yaşanmış olanların en kötüsü olabilir. Yüzlerce kilometreyi kapsayan bölge için ölümcül bir kimyasal kirlilik!” diye vurgulandı.

ÇORNOBIL'DEN ÇOK DAHA TEHLİKELİ!

Rusya’nın, sistematik olarak Mariupol’deki amonyak deposunun bulunduğu bölgeyi bombaladığına dikkat çekilen açıklamada, “Herhangi bir bomba son olabilir! Depolama yeri yıkılabilir ve hem Ukrayna'nın güneyinde hem de Rusya'nın güneybatısında geniş bir alana zehirli amonyak gazı yayılabilir. Doğrudan ölüm sayısı açısından sonuçları, Çornobıl'den çok daha kötü olabilir!” ifadelerine yer verildi.

RUSYA'NIN AMACI UKRAYNA'YI SUÇLAMAK!

Kasıtlı olarak amonyak deposu yakınlarını bombalayan Rusya’nın, suçu Azov taburundaki Ukraynalı askerlere atmak için şimdiden propaganda çalışmalarına başladığını vurgulayan Başkonsolosluk, “Rus propagandasını durdurmaya yardım etmeliyiz. Bu kimyasal komployu, Rusların dokunamayacağı kadar zehirli hale getirmeliyiz.” diye belirtti.

Mariupol’deki depoda 90 ton amonyak saklanıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=yxVgFfBKusc