Rusya Devlet Dumasından ayrılıkçıların Donbas’taki sözde cumhuriyetlerini tanıma çağrısı

Rusya Devlet Duması'ndan ayrılıkçıların Donbas’taki sözde cumhuriyetlerini tanıma çağrısı

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2022 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2022 14:26
https://www.qha.com.tr/

Rusya Devlet Duması, Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından yasa dışı olarak oluşturulan sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanıma çağrısını içeren karar tasarısına destek verdi. Böylece Rusya Federasyonu, Ukrayna'nın doğusunda yasa dışı oluşturulan sözde cumhuriyetleri tanıma sürecini başlattı.

Rusya Parlamentonun alt kanadı Devlet Duması, bugün düzenlenen oturumda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından yasa dışı olarak oluşturulan sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanıma çağrısını içeren karar tasarısını kabul etti. Karar için 351 milletvekili evet, 16 milletvekili hayır oyu kullandı.

RUS DUMASI DONBAS'TAKİ AYRILIKÇILARIN SÖZDE CUMHURİYETLERİNİ TANIMA ÇAĞRISI

Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin onaylanan belgenin derhal Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ulaştırılacağını bildirdi. Rusya Federasyonu Komünist Partisi 19 Ocak’ta ilgili karar tasarısını Duma’ya sunmuştu.

Adı geçen belgede, sözde cumhuriyetleri “bağımsız ve egemen” devlet olarak tanıma ayrıca “güvenlik de dahil olmak üzere iş birliği ve karşılıklı yardımlaşmayı” tüm yönleriyle sağlayacak sözde “hukuki bir temel oluşturmak için” sözde cumhuriyetlerin başkanları ile müzakere etme konusunu bir an önce ele alma çağrısı bulunuyor.