Rusya'da tacizci babalarını öldüren kız kardeşlerin davası görüldü

Rusya'da kendilerine yıllarca cinsel tacizde bulunan ve şiddet gösteren babalarını uykusunda öldüren Ermeni asıllı Rus vatandaşı olan üç kardeş, mahkeme karşısına çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2020 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2020 16:30
https://www.qha.com.tr/

Rusya'da kendilerine yıllarca cinsel tacizde bulunan ve şiddet gösteren babalarını uykusunda öldüren Ermeni asıllı Rus vatandaşı olan üç kardeş, mahkeme karşısına çıktı.

Rusya'da babalarının cinayetiyle yargılanan taciz mağduru üç kız kardeşin davaları görüldü. Kardeşlerin mahkemesi ülkede büyük olay yarattı.

20 YIL HAPİS CEZASI

Rusya'nın başkenti Moskova'da tacizci babalarını uykusunda öldüren üç kız kardeşten ikisi, Krestina ve Angelina Kaçaturyan yargıç karşısına çıktı. Kız kardeşlerin en küçüğü olan Maria Kaçaturyan ise olay sırasında 17 yaşında olduğu için davası ayrı görülüyor. Cinayetle yargılanan üç kız kardeşin, suçlu bulunmaları halinde 20 yıla kadar hapis cezası alması bekleniyor.

UYUYAN BABALARINI ÖLDÜRMÜŞLERDİ

27 Temmuz 2018'de 57 yaşındaki baba Mihail Kaçaturyan'ın cesedi apartman boşluğunda bulunmuştu. Kaçaturyan'ın başında ve boynunda 30'dan fazla bıçak darbesi tespit edilmişti. Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, olay günü psikiyatri kliniğinden dönen baba, evi temizlemedikleri için kızlarını sıraya dizip azarladı ve yüzlerine biber gazı sıktı. O dönem 19 yaşında olan astım hastası ablaları Krestina bayıldı. Daha sonra 17 yaşındaki Maria avcı bıçağı, 18 yaşındaki Angelina çekiç ve Krestina da biber gazıyla, uyuyan babalarına saldırarak öldürmüştü. Krestina, Angelina ve Maria Kaçaturyan kardeşler hakkında cinayet davası açılması ise ülkede büyük tepkiye neden olmuştu.