Rüstem Umerov: Ukrain vatandaşları, Kırım Tatar milleti, Ukrain Müslümanları olarak savaşın farklı cephelerinde özgürlük mücadelesi veriyoruz

Rüstem Umerov: Ukrain vatandaşları, Kırım Tatar milleti, Ukrain Müslümanları savaşın farklı cephelerinde özgürlük mücadelesi veriyor

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2022 23:53
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2022 23:53
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, bugün sosyal medya hesabından Ukrayna'nın Rusya karşısındaki direnişine, bağımsızlık mücadelesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Umerov, Ukrayna vatandaşları, Kırım Tatar milleti ve Ukrayna Müslümanları olarak birlik halinde hareket ettiklerini ve Rusya’ya karşı vatanlarını savunduklarını belirtti.

Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, sosyal medya hesabından Ukrayna’daki Rusya'nın işgal girişimi ve Ukrayna'nın işgale direnişini değerlendirdi. Umerov açıklamasında, Rusya'ya karşı verilen vatan mücadelesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ukrayna Milletvekili, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Umerov, “Bugün bizler, Ukrain vatandaşları olarak, Kırım Tatar milleti olarak, Ukrain Müslümanlar olarak bu savaşın farklı cephelerinde özgürlük mücadelemizi veriyoruz. Askeri, siyasi, diplomatik, iktisadi, içtimai olarak. Ve dünyanın birçok ileri gelen memleketi bize bu haklı mücadelede pek mühim ve ciddi destek göstermektedir. Bunun için bizler, devletimizin yoldaşları ile birlikte gece gündüz demeyip ardı sıra devam eden müzakereler ve görüşmeler almaktayız. Masum insanların ölümlerine son vermek, işgalci düşmanlarını toplatıp onları geri göndermek, insani yardım temin etmek, Askeri kuvvetlerimize ve halkımıza yardım etmek ve en önemlisi Kırım’ın özgürlüğü için var gücümüzle ve bütün gayretimizle hareket etmekteyiz” dedi.

RÜSTEM UMEROV: CENGAVER YURTTAŞLARIMIZ DÜŞMANLARA LAYIKIYLA KARŞILIK VERİYORLAR

Umerov sözlerinin devamında Rus işgali altındaki Kırım’a da yer vererek, “Biz biliyoruz ki, vaktince işgal edilen Kırımımızda bizim milletimiz ve işgalcileri kabul etmeyen bütün diğer vatanperver vatandaşlar da, Ukrayna’mızın mukaddes ve hak mücadelesini büyük dikkatle devamlı takip ediyorlar. Canı gönülden kaygılanıp yardım etmek için elinden geldiğince destek gösterirler. İçtimai ağlarda ve halkımız arasında doğru malumatı dağıtıyorlar. Video müracaatlarını kaydederek, yazarak, telefon ederek, dua okuyarak. Ukrayna’nın serbest bölgelerinde yaşayan cengaver yurttaşlarımız da kendi nöbetinde kollarına silah alıp memleketimizi, halkımızı ve toprağımızı parçalamak için işgalci düşmanlara layıkıyla karşılık verirler. Birçoğu maddi manevi her türlü yardım ve fedakarlıkta bulunuyorlar. Bugün bizler devletimizin yetkilileri ile birlikte gece gündüz demeyip müzakereler ve görüşmeler yapıyoruz. Masum insanların ölümlerine son vermek, işgalcileri durdurmak ve onları geri göndermek, insani yardımı temin etmek ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ve halkımıza yardım etmek ve de en önemlisi Kırım'ı işgalden kurtarmak için var gücümüzle ve bütün gayretimizle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Umerov sözlerini, “Eminim ki, bizler Kırım Tatar milleti, Ukrain Müslümanları ve vatandaşları olarak bizim Ukrayna’mıza yardım ve desteğini daha da artırmak amacı ve niyetinde bunun da ziyadesini yapabilmeliyiz. Ve yaparız inşallah! Allahu Teala bize yakın gelecekte galibiyeti nasip etsin! Gazamız mübarek olsun!” diyerek noktaladı.