Rüstem Umerov: İşgalci Rusya için uluslararası hukuk normları, ahlak ve insanlık diye bir şey yok!

Ukrayna Milletvekili ve Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Rüstem Umerov, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde, Rusya’nın işgal altında tuttuğu Ukrayna topraklarındaki insan hakları ihlallerine dikkat çekti. Umerov konuya ilişkin yayımladığı mesajda, “İşgalci için uluslararası hukuk normları, ahlak ve insanlık diye bir şey yok.” ifadeleri kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2021 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2021 18:08
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Milletvekili ve Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Rüstem Umerov, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde, Rusya’nın işgal altında tuttuğu Ukrayna topraklarındaki insan hakları ihlallerine dikkat çekti. Umerov konuya ilişkin yayımladığı mesajda, “İşgalci için uluslararası hukuk normları, ahlak ve insanlık diye bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Milletvekili ve Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Rüstem Umerov, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “450’den fazla Ukrayna vatandaşı Kırım ve Donbas’ta işgalcilerce alıkonuluyor. Bu insanların her birinin ebeveynleri, çocukları var.” ifadelerini kullandı.

İşgal altında bulunan topraklardaki insan hakları ihlallerinin tam gaz devam ettiğini vurgulayan Umerov, “İşgalci için uluslararası hukuk normları, ahlak ve insanlık diye bir şey yok; insanlar toplu olarak gözaltına alınıyor ve sadece (Rusya'ya göre) ‘uygunsuz’ tutumları yüzünden işkence görüyor.” dedi.

Kremlin esirleri listesinde yer alan her bir ismin arkasında gerçek bir hikayenin yer aldığını belirten milletvekili, “Küçük İsa Omerov, siyasi tutsak Riza Omerov’un oğlu iki buçuk yaşında ama babasını hiç görmedi. İsa, babası alıkonulduktan sonra dünyaya geldi.” ifadelerini kullandı.