Rüstem Umerov'dan Ukrayna Bayrak Günü mesajı

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2022 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2022 10:52
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’da bugün, Ukrayna Bayrak Günü olarak kaydediliyor. Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, Ukrayna Bayrak Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Eminin yakın zamanda bayrağımız Kırım, Donetsk, Lugansk, Herson’da dalgalanacaktır” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’da her 23 Ağustos günü Devlet Bayrak Günü olarak kutlanıyor. Ukrayna Bayrak Günü, 2004 yılında kabul edilen yasa ile 24 Ağustos Bağımsızlık Günü’nden bir gün önce olacak şekilde kaydediliyor. Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, Ukrayna Bayrak Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Umerov mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Mavi-sarı, Ukrayna halkının cesaretin, güçlü iradenin ve karakterinin renkleri.

Bugün bayrağımız tüm dünyada özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin sembolü haline geldi. 

Binlerce en iyi insanımız, mavi ve sarı renklerimizin dalgalanacağı özgür demokratik bir ülkede yaşamak için hayatlarını feda ediyorlar.

Eminin yakın zamanda bayramığız Kırım, Donetsk, Lugansk, Herson’da ve işgal altında bulunan tüm kent ve köylerde dalgalanacaktır

Ukrayna Bayrak Günü’nüz kutlu olsun"

UKRAYNA BAYRAĞININ ANLAMI

Ukrayna bayrağında, üstteki mavi şerit gökyüzünü (barışı), alttaki sarı şerit ise buğday tarlalarını (refahı) ifade ediyor. Ukrayna’nın ulusal bayrağı ilk olarak 1918 yılında kabul edilmiş, SSCB döneminde milliyetçilik simgesi olarak görülerek yasaklanmıştı. Bugünkü bayrak ise, 1991 yılında Ukrayna’nın bağımsızlığını kazanmasının ardından yeniden kabul edildi.

Rus saldırganlığının başlamasından sonra, mavi-sarı bayrak işgalcilere karşı mücadele ve direnişin sembolü haline geldi.