Rus şovenist Jirinovskiy: Ukrayna'ya ve Batı ülkelerine bombalı saldırı düzenleyelim!

Rus şovenist Jirinovskiy: Ukrayna'ya ve Batı ülkelerine bombalı saldırı düzenleyelim!

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2021 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2021 17:39
https://www.qha.com.tr/

Rusya Devlet Duması'nda şovenist söylemleriyle gündeme gelen, Rusya Liberal Demokrat Parti (LPDR) lideri Vladimir Jirinovskiy, devlet kanalında yayımlanan programda yine bir skandala imza attı. Jirinovskiy, Rus ordusunun yılbaşında Ukrayna'yı bombalaması gerektiğini savundu.

Rusya Devlet Duması Milletvekili ve Rusya Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovskiy, Rusya devlet televizyonunda yayımlanan programda yine skandal açıklamalar yaptı. Rus siyasetçi, yılbaşı gecesi Ukrayna'yı bombalama çağrısı yaptı. Jirinovskiy, Ukrayna ve Avrupa ülkelerinin başkentlerine bombalı saldırı yapılmasını ileri sürdü.

Rusya'nın şovenist çıkışlarıyla gündeme gelen siyasetçisi Jirinovskiy, "Hepsini bombalamak zorunda değilsiniz, ama birini seçerek cezalandırmak gerekiyor. Ukrayna’yı tehdit etmek gerekiyor." dedi.

JİRİNOVSKİY VE KADİROV'DAN TEHLİKELİ DEMEÇLER!

Rusya Cumhurbaşkanı olsaydı şüphesiz bu tür bir emir vereceğini bildiren Jirinovskiy, “Sabah saat dört gibi herkes sarhoşken işi bitirmeliyiz” sözünü ekledi. Öte yandan, önceki gün bir skandal açıklamayı da Çeçenistan'ın kukla lideri Kadirov yapmıştı. Çeçenistan Rusya güdümündeki başkanı, “Putin’in piyadesi” Ramazan Kadirov (Ramzan Kadırov), Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığı hakkında konuştu ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodımır Zelenskıy’ın Rusya karşıtı siyaset izlemesini hazmedemedi. Rusya’nın Ukrayna’yı “çoktan işgal etmesi” gerektiğini dile getiren Çeçenistan’daki kukla lideri, Kremlin’den talimat gelmesi halinde “Ukrayna’yı işgale hazır” olduğunu dile getirdi.

İlgili haber: Putin’in piyadesi Kadirov Ukrayna’yı işgal etmekle tehdit etti!

RUSYA SAVAŞ HAZIRLIĞI MI YAPIYOR?

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırı tehdidi her geçen gün devam ediyor. Putin'in ortaya koyduğu politikaları seslendiren bu tür şovenist siyasetçiler, bölgedeki durumun gerginleşmesine hizmet ediyor. Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliğini takip eden Batılı istihbarat servisleri, Rus ordusunun savaş hazırlıklarına giriştiğini bildiriyor.