Rus propagandası iş başında: Bulgaristan'da "Ölümsüz Alayı" yürüyüşleri düzenlenecek

Bulgaristan’da 2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası karşısında alınan zaferin kutlandığı 9 Mayıs Zafer Gününde “Ölümsüz Alayı” yürüyüşleri düzenleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2019 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2019 14:56
https://www.qha.com.tr/

Rus propaganda mekanizması Balkan ülkelerini hedef almaya devam ediyor. Bu amaçla Bulgaristan’da 2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası karşısında alınan zaferin kutlandığı 9 Mayıs Zafer Gününde “Ölümsüz Alayı” yürüyüşleri düzenleyecek.

“Ölümsüz Alayı” Vakfı tarafından organize edilen propaganda yürüyüşlerine Nazi Almanyasına karşı savaşan Rus ve Bulgarların akrabalarının katılacağı bildirildi.

http://qha.com.tr/haberler/time-dan-konusulacak-kapak-konusulacak-makale-putin-in-kuresel-etki-agi/16412/

Yürüyüşlerin Bulgaristan’ın en az 50 şehrinde düzenleneceği ifade ediliyor.

Rusya, 9 Mayıs Zafer Günü vesilesiyle düzenlenen sözde “Ölümsüz Alayı” yürüyüşlerini, hibrid savaş aracı olarak insanlardaki tarihsel kini tahrik etmek ve kendi lehine manipüle etmek için kullanıyor.  

http://qha.com.tr/haberler/propagandaya-gecit-yok-polonya-rus-gemisinin-karasularina-girisine-izin-vermedi/19719/

Daha önce Ukrayna Parlamentosu Başkan Yardımcısı İrina Geraşçenko Ukrayna’da düzenlenen “ölümsüz alayları” yürüyüşlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu, savaş gazilerinin olmadığı süslü bir yapmacık hareket ve yıllar önce ülkemize sızdırılan siyah turuncu kurdele gibi günümüzde yayılmaya çalışılan hibrid savaşın bir unsuru. Böylece bizim tarihi sorumluluklarımız çerçevesinde, neslimizin esas görevi olan Ukrayna’nın kurtarılması etrafında birleşmek yerine tarih ile ilgili tartışmalar yaparak yaşamaya devam etmemiz isteniliyor” diye kaydetmişti.