Rus işgali altındaki Kırım'da uyuşturucu bağımlılarının karıştığı suçlarda artış gözleniyor!

Rus işgali altındaki Kırım'da uyuşturucu bağımlılarının karıştığı suçlarda artış gözleniyor!

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2022 01:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2022 01:39
https://www.qha.com.tr/

İşgal altındaki Kırım'da uyuşturucu bağımlılarıyla ilgili suçlarda artış gözleniyor. Sözde Kırım Cumhuriyeti Hakimler Konseyi Başkanı ve Kırım Yüksek Mahkemesi Başkan Yardımcısı Viktor Sklyarov, söz konusu narkotik maddelerle ilgili suçların artması ile ilgili açıklama yaptı.

Sözde Kırım Cumhuriyeti Hakimler Konseyi Başkanı ve Kırım Yüksek Mahkemesi Başkan Yardımcısı Viktor Sklyarov, 7 Temmuz 2022 tarihinde, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, işgal altındaki Kırım'da uyuşturucu bağımlılarıyla ilgili suçların arttığına dikkat çekerek, "Şimdi daha tehlikerli ve kimyasal (ilaçların bileşimi), geçmiş yıllarda daha bitkiseldi. Çünkü, şu anda Rusya'dan getiriliyor. Yani, 2017'den 2021'e kadar 75'i reşit olmayan yaklaşık 6 bin kişi uyuşturucu dağıtımından ve aynı zamanda yanında bulundurmaktan suçlandı. Bu tür suçlara en çok, 18 ile 29 yaş arasındaki vatandaşlar karışmaktadır" diye belirtti.

Ayrıca Sözde Kırım Cumhuriyeti Hakimler Konseyi Başkanı ve Kırım Yüksek Mahkemesi Başkan Yardımcısı Viktor Sklyarov, son dönemlerde Kırım'da dağıtılan uyuşturucuların arz yönünün ve bileşiminin değiştiğini sözlerine ekledi.

RUS İŞGALİ ALTINDAKİ KIRIM’DA UYUŞTURUCU BAĞIMLILARININ SAYISI ARTIYOR!

Sözde Kırım Bilimsel ve Pratik Narkoloji Merkezi Başhekim Yardımcısı Marina Şorenko, Rus işgali altındaki Kırım'da uyuşturucu bağımlılarının sayısındaki artışa dikkat çekerek, “Bu yılın Nisan ayı itibariyle resmi kayıtlara göre Kırım’daki tıbbi gözetim altında bulunan bağımlıların sayısı 4 bin 280. Ancak bağımlı olarak kayda geçen ama gözetim altında tutulmak istemeyen kişiler de mevcut. Bu kişiler de dahil edildiğinde sayı 4 bin 500’den fazladır” diye konuşmuştu. Uzman Şorenko, tıbbi açıdan uyuşturucu kullananların sayısının uyuşturucu bağımlılarına göre daha fazla olduğunu da vurgulamıştı.