Rus işgalciler, Kırım'daki tahrip ettikleri Hansaray'ın duvarlarını örterek gizlemeye çalışıyor!

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2022 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2022 17:21
https://www.qha.com.tr/

Kırım’daki Rus işgalci yönetimi, Kırım Tatar mimarisinin dünyadaki tek örneği olan Hansaray’da sözde restorasyon adı altında yürüttüğü tahribatı sürdürüyor. İşgalciler, neden oldukları tahribatı gizlemek için Hansaray’ın duvarlarını örtülerle kapattı.

Rus işgalci yönetimin, Bahçesaray Hansaray’da 2016 yılında başlattığı sözde restorasyon çalışmaları sonucu Kırım Tatar mimarisinin dünyadaki tek örneği yok olmaya yüz tuttu. Hansaray’daki Muhafız Bloğu’nun duvarlarında büyük çatlaklar oluştu. İşgalci yönetim, neden oldukları tahribatı gizlemek için ilk önce Hansaray’ı ziyaretçilere kapatma kararı aldı. Daha sonra ise Hansaray’da oluşan çatlakların görüntülenmesini engellemek için duvarları örtülerle kapattı.

https://www.youtube.com/watch?v=JtVkwpjAEJw HANSARAY’IN DUVARLARINDA BÜYÜK ÇATLAKLAR OLUŞTU

Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Edem Dudakov, dün sosyal medya üzerinden, duvarlarında büyük çatlaklar oluşan Hansaray’ın Muhafız Bloğu’nun resimlerini paylaşarak, “Muhafız Bloğu yıkılıyor. Bu çatlaklar son bir hafta içinde oluştu. Sırada, Büyük Han Camii var. Şimdiden caminin her yerinde küçük çatlaklar var. Beton kirişleri duvarlara aşırı yük uyguluyor.” diye bildirmişti.

İŞGALCİ RUSYA’NIN HANSARAY’I TAHRİBATI SÜRÜYOR: KÜLTÜREL SOYKIRIM!

Rusya, Kırım Tatar mimarisinin dünyadaki tek örneği olan Hansaray’ı, restorasyon adı altında yürüttüğü uygulamalarla tahrip ederken, tam anlamıyla bir kültürel soykırıma imza atıyor. Rusya'nın bölgedeki diğer tarihi Türk izlerinin de silinmesi yönünde kasti bir politika izlediği görülüyor.Daha önce, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Başkanı Refat Çubarov, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Bahçesaray şehrinde bulunan ve Kırım Tatarlarının kültürel mirası olan Hansaray’ı yok eden kişilerin cezalandırılması gerektiğini ifade etmişti.