Rus hackerlar Ukrayna medyalarını hedef aldı!

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2022 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2022 13:11
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’ya karşı bu sabah geniş çaplı silahlı saldırı başlatan Rusya her yönden saldırıyor. Rus hackerların Ukrayna haber kanallarının internet sitelerini hedef aldığı ve yalan haberler yaymaya başladığı bildirildi.

Rus ordusu, Ukrayna’daki askeri altyapıya, hava savunma tesislerine, askeri havaalanlarına saldırırken Rus hackerler da Ukrayna medyalarını hedef aldı. Hackerlerin Ukrayna haber kanallarının internet sitelerine saldırarak yalan bilgiler yaymaya çalıştığı bildirildi. Ukrayna’nın 5.ua televizyon kanalı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “5.ua kanalının internet sitesi Ruslar tarafından hacklendi! Sitemizde 9.30'dan itibaren yayınlanan bilgilere inanmayın.” diye bildirerek siber saldırıya karşı koymak için çalışmaların yapıldığını aktarıldı.

Rusya’nın bu sabah düzenlediği saldırılar sırasında Ukrayna batısında bulunan Lutsk kentinde televizyon kulesinin patlatıldığı bildirildi.

RUS BİRLİKLERİ, RUSYA, BELARUS VE İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM’DAN UKRAYNA’YA SALDIRIYOR

Ukrayna Devlet Sınır Servisi yaptığı açıklamada, Rus ordusunun bu sabah saat 05.00 civarında Ukrayna-Belarus sınırından, işgal altındaki Kırım’dan ve Rusya-Ukrayna sınırından saldırmaya başladığını duyurdu. Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığından bu sabah yapılan açıklamada Ukrayna’daki askeri altyapının, hava savunma tesislerinin, askeri havaalanlarının yüksek hassasiyetli silahlarla devre dışı bırakıldığı bildirildi.