Rus füzeleri Lviv'deki 4 termik santrali yok etti

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2022 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2022 17:37
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya iki gündür Ukrayna'nın Lviv kentine aralıksız füze saldırıları düzenliyor. Rus işgal güçlerinin 10 ve 11 Ekim’de Lviv bölgesine düzenlediği saldırılarda dört termik santral yok edildi.

Cephedeki başarısızlığın intikamını almak için işgalci Rus yönetimi, Ukrayna’daki yerleşim yerlerine füze ve bomba atarak sivilleri öldürmeye ve altyapı tesislerini vurmaya devam ediyor. İşgalcilerin son iki günde düzenlediği füze saldırılarında Lviv bölgesindeki 4 termik santral tamamen tahrip edildi. 

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop

Bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan Lviv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Maksım Kozıtskıy, “Asıl darbe enerji altyapısına geldi. Şu an, dün saldırıya uğrayan ve bugün yine bombalanan Ukrenergo’ya (Ukrayna enerji şirketi) ait dört santral zarar gördü. Açıkça söylemek gerekiyorsa onlardan hiçbir şey kalmadı. Bu termik santraller hem bölgenin elektriğini sağlıyordu hem de yurtdışına ihracat için elektrik üretiyordu.” dedi.

Dünkü saldırılar nedeniyle Lviv bölgesinde bin 40 yerleşim yerinin elektriksiz kaldığını belirten Kozıtskıy, bu sabah itibarıyla bölgenin yüzde 95’ine yeniden elektriğin verildiğini aktardı. Öte yandan bugün tekrar düzenlenen saldırılar nedeniyle bölgenin yüzde 30’u yine elektriksiz kaldı.