Rus esaretindeki Kırım Tatarı Aziz Ahtemov: Çıkış yolu olmayan bir kafesteyim

Rus esaretindeki Kırım Tatarı Aziz Ahtemov: Çıkış yolu olmayan bir kafesteyim

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2021 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2021 17:58
https://www.qha.com.tr/

Rus esaretindeki Kırım Tatarı Aziz Ahtemov, Rus işgalindeki Kırım Akmescit'teki gözaltı merkezinde tutuluyor. Siyasi tutsak Ahtemov, hapishanedeki küçük odasında günlerinin nasıl geçtiğini eşi Adile Ahtemova'ya anlattı. Siyasi tutsağın mektubu eşi Adile Ahtemova tarafından yayımladı.

Kırım Tatar siyasi tutsak Aziz Ahtemov, Akmescit (Simferopol) şehrindeki gözaltı merkezinde günlerini nasıl geçirdiğini eşi Adile Ahtemova'ya yazdığı mektubunda anlattı. Siyasi tutsak mektubunda, günlerin nasıl geçtiğini bilemeden tutukevinde iki ayı doldurduğunu ifade etti. Ayrıca Ahtemov, “Burada bulunan herkes sürekli olarak bir tür hobiyle meşgul olmaya çalışıyor. Bazıları televizyon seyrediyor, bazıları mektup yazıyor, bazıları yemek yiyor ve ben sadece pencereden dışarı bakıyorum. Günlük hayatımı sürekli yararlı şeylerle meşgul olmaya çalışıyorum. Örneğin,  spora gidiyorum, kitap okuyorum, çizmeyi öğreniyorum...” dedi.

Rus esaretindeki Kırım Tatarı Aziz Ahtemov: Çıkış yolu olmayan bir kafesteyim KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAK AHTEMOV'DAN DUYGUSAL MEKTUP

Ahtemov, tutukevindeki dar odasından nadiren çıktığını anlatırken; mektubunda nadiren güneş ışığıyla temas edebildiğini bildirdi. Aziz Ahtemov, “Sürekli bu 4 duvarın içinde olmak oldukça zor, insan ruhuna baskı yapıyor. Ne zaman uyanıp etrafa baksan, tüm bunlar hala rüyada ve sadece bir rüya gibi görünüyor, ama hayır, bu rüya zaten yaklaşık iki ay sürdü ve sonu yok gibi geliyor. Bu duvarlardan gelen muazzam bir baskı var, her zaman çıkış yolu olmayan bir kafeste gibiyim.” mektubunda bahsetti.