Putin'in, 400'den fazla suikastçıyı Ukrayna yetkililerini öldürmek için Kıyiv'e gönderdiği iddia ediliyor!

Putin'in, Zelenskıy ve hükümet üyelerine suikast düzenlemek için 400 kişilik özel bir ekibi Kıyiv'e gönderdiği iddia edildi. Suikast listesinde Zelenskıy, kabine üyeleri, Kıyiv belediye başkanı Vitali Kliçko ve kardeşi Vladimir de yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2022 22:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2022 22:57
https://www.qha.com.tr/

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve hükumet üyelerine suikast düzenlemek için 400 kişilik özel bir ekibi Kıyiv'e gönderdiği iddia edildi. Suikast listesinde Cumhurbaşkanı Zelenskıy, kabine üyeleri, Kıyiv belediye başkanı Vitali Kliçko ve kardeşi Vladimir de yer alıyor.

Bugün Ukrayna ve Rusya tarafı heyetlerinin, Belarus'ta müzakereler için bir araya gelmesi dünya kamuoyu tarafından ilgiyle takip edilirken Times'ın iddiası çok konuşulmaya başladı. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı başlatmasının 5. gününde çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, şimdi de Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve hükumet üyelerine suikast düzenlemek için 400 kişilik bir suikast ekibini Kıyiv'e gönderdiği iddia edildi.

AFRİKA'DAN WAGNER GRUBUNU GETİRTTİ

Times'a göre Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskıy ve hükumet üyelerine suikast düzenlemek için Afrika'dan 400'den fazla Rus paralı askeri getirdi. "Wagner Grubu" olarak bilinen özel suikastçıların, Putin'den Zelenskıy ve diğer 23 hükumet yetkilisini öldürme emri aldığı iddia edildi.

ASTRONOMİK PARALAR ALDILAR

Putin ile yakın bağlantısı olan Yevgeny Prigojin tarafından yönetilen kiralık ordu, beş hafta önce Ukrayna'ya gitti. Grubun söz konusu operasyon için astronomik rakamlar aldığı konuşuluyor.

ZELENSKIY VE KABİNE ÜYELERİ LİSTEDE

Özel eğitimli suikast ekibinin, Ukrayna başbakanı Zelenskıy, kabine üyeleri, Kıyiv belediye başkanı Vitali Kliçko ve kardeşi Vladimir de dahil olmak üzere, Ukrayna'da ön saflara çıkan kilit isimleri öldürmek için Kremlin'den gelecek talimatı beklediği öne sürüldü.

ZELENSKIY "BİR NUMARALI HEDEF BENİM" DEMİŞTİ

Zelenskıy yakın günlerde yaptığı bir açıklamada, Rusya ordusunun bir numaralı hedefinin kendisi, iki numaralı hedefin ise ailesi olduğunu belirtmişti. Ukraynalı lider, ABD'nin tahliye teklifini reddederek, "Savaş burada. Bir yerlere götürülmeye değil, anti-tank mermilerine ihtiyacım var" demişti.